Ezek az útlezárások várhatók az eXtremeMan napján

Városunkban rendezik meg az eXtremeMan 30. hosszútávú triatlon országos bajnokságot augusztus 8-án. A versenyzők biztonsága érdekében napközben több helyen is korlátozva lesz az autós közlekedés.

Sokáig kérdés volt, hogy idén is lesz eXtremeMan verseny Nagyatádon? Bár a legtöbben már tudják választ, most ezúton ismét megerősítjük a hírt: igen, lesz.

Ennek részleteiről már korábban is beszélgettünk a verseny igazgatójával, dr. Herr Gyuával, és egy nagyatádi indulóval, Tóth Gáborral, a Triatád edzőjével.

Mint minden évben, 180 km-t kerékpároznak és 42 km-t futnak a versenyzők, mindkét pálya Nagyatádon és a város környékén halad. A több száz sportoló biztonsága érdekében idén is útlezárásokra kell számítani napközben. A szervezők ezúton is köszönik a nagyatádiak türelmét és megértését!

Kerékpárpálya útlezárásai (9:00-18:00)

A versenyzők a gyékényesi úszás helyszínéről kerékpáron érkeznek városunkba a Csurgó-Iharosberény-Vése-Böhönye-Segesd-Nagyatád útvonalon. A térképen vörössel jelölt szakaszon részleges útlezárás várható: vagyis itt az autóvezetőket a kereszteződésekben rendőrök és polgárőrök kötelezik arra, hogy a kerékpárosoknak megadják az elsőbbséget, de ettől függetlenül ezeken az utakon közlekedhetnek gépjárművek.

A kék szakaszon sűrűbb lesz a mezőny: a versenyzők itt 3×35 km-t teljesítenek az alábbi útvonalon: Nagyatád (Strandfürdő)- Nagyatádi elkerülő út-Ötvöskónyi-Segesd-Ötvöskónyi-Nagyatád (Pizza Dolo)- Nagyatád (Strandfürdő). Erre az útszakaszra a kerékpározási deje alatt nem hajthat be gépjárműforgalom. A Segesd felé tartó autókat Somogyszob irányába terelik el a Dózsa György utcai körforgalomnál.  

A belvároson belül a kerékpárpálya útlezárásai az alábbi utcákat érintik még: Dózsa György utca (egészen belvárosi körforgalomig), az Alkotmány utca, valamint a Kápolna utca. Ezekbe a kerékpározás ideje alatt tilos lesz autóval behajtani.

Futópálya útlezárásai (12:00-24:00)

Az alábbi videó szemlélteti, hogy a versenyzők merre közlekednek a maraton lefutása alatt.

Az érintett útvonalon nem lesz lehetőség autós közlekedésre. A részletes lezárásokat az alábbi térkép mutatja. A pirossal jelölt szakaszok a lezárt utakat jelölik, a kék a futópálya nyomvonalát.

Látható, hogy a városon átmenő forgalmat Lábod felől a Hunyadi utcai kereszteződésben az Árpád utca felé terelik, majd a Szabó Dezső utcán át a Kolozsvári utcába, onnan pedig a körforgalomnál a Somogyszobi utca felé lehet elhagyni a várost Balatonszentgyörgy irányába. A zöld útszakasz két oldalán található utcák mind megközelíthetők, ám előfordulhat, hogy az egyik oldalon zárva lesznek, mint például a Kiszely utca. A Mártírok utca csak a Takarékszövetkezet felől, az Árpád fejedelem iskola mögötti úton közelíthető meg. A Kossuth utca déli oldala járható lesz az autósoknak, ám a Takarékszövetkezetnél visszafordítják őket a polgárőrök.

A futás idejére az említetteken kívül teljesen lezárt útszakaszok: Aradi utca (kivéve a Temesvári utcáig tartó szakaszt), Temesvári utca, Széchényi tér, Hunyadi utca, Zrínyi utca.

A nézők és szurkolók gyalogszerrel természetesen megközelíthetik a pályákat. A szervezők számítanak a nagyatádiak türelmére és biztatására!

Megosztás