Fák dőltek a vasúti sínekre és az utakra

Pótlóbuszok közlekednek Jákó-Nagybajom és Somogyszob között, a Dombóvár-Gyékényes vonalon 40-60 perces késésre kell számítani. Lábod és a kutasi elágazó között is kidőlt egy fa, amit mostanában távolítottak el.

Hajnaltól Jákó-Nagybajom és Somogyszob között pótlóbuszok közlekednek, mert a mára virradó éjszaka fák dőltek a vasúti pályára, és a felsővezeték hálózata jelentősen megrongálódott. A helyreállítás hosszabb időt vesz igénybe, de várhatóan délelőttől majd megindulhat a vonatközlekedés dízelmozdonyokkal – közölte a Mávinform a Facebook-oldalán.

Az átszállások miatt a Dombóvár-Gyékényes vonalon 40-60 perccel hosszabb eljutási időre kell számítani. A Gyékényesről Budapestre elindult Somogy IC (IC 829) csak Somogyszobig közlekedik, Somogyszobtól Dombóvárig buszokkal pótolják. Utasai Dombóvárról a 8:07-kor továbbinduló Mecsek IC-vel (IC 807) utazhatnak a Keleti pályaudvar felé (az eljutási idő kb. másfél órával lesz hosszabb Budapestre).

Lábod és a kutasi elágazó közötti útszakaszon is kidőlt egy fa, keresztben fekve teljes szélességében elzárta az utat – jelezték olvasóink, akik egy fotót is küldtek. A Magyar Közút munkatársai és  anagybajomi önkéntes tűzoltók 8 óra tájban eldarabolták annyira, hogy előbb félpályán, mjad mindkét sávban megindulhatott a forgalom. 

A megyei katasztrófavédelem tájékoztatása szerint Kadarkút külterületén szintén fa dőlt útra, valamint Karádon egy 15 méteres fa szintén, ami félpályás forgalmi akadályt képezett. Már mindkettőt eltávolították.

Megosztás