Házak égtek Taranyban és Babócsán

Taranyban a födémszerkezet füstölt szombaton, Babócsán egy kazánház gyulladt ki. Fotókat kaptunk a leégett kadarkúti autószerelőműhelyről és a Nagyatád-Lábod közötti útra dőlt fáról is.

Füstölni kezdett egy taranyi családi ház födémszerkezetének kémény melletti része szombaton. A nagyatádi hivatásos tűzoltók eltávolították a tüzelőanyagot a kályhából, majd kéziszerszámokkal megbontották a födém deszkázatát, és eloltották az izzó gócokat. A lakóknak nem kellett elhagyniuk otthonukat, mert a ház fűtését más módon is meg tudják oldani.

Vasárnap kidőlt egy húsz méter magas fa és teljesen elzárta az utat az arra közlekedők elől Lábod külterületén, ahogy arról olvasóink nyomán mi is beszámoltunk. A nagyatádi hivatásos tűzoltók motorfűrésszel feldarabolták a fát, és megszüntették a forgalmi akadályt.

Tűz ütött ki egy családi házhoz épített, nyolc négyzetméteres kazánházban vasárnap este Babócsán, a Rét utcában. A lángok átterjedtek a családi ház tetőszerkezetére is. A nagyatádi és a barcsi hivatásos tűzoltók oltották el a teljes terjedelmében égő melléképületet, és kivittek egy PB-gázpalackot is, amelyet nem ért hőhatás. Mivel a ház fűtése más módon nem volt megoldható, ezért a lakók ideiglenesen rokonokhoz költöztek.

Egy autószerelő műhelyként használt ötszáz négyzetméteres melléképületben csaptak fel a lángok Kadarkúton, vasárnap hajnalban, amint arról már ugyancsak hírt adtunk.

A Nagy utcában keletkezett tűzben több jármű is elégett a műhelyben, a lángok pedig egy családi ház tetőszerkezetére is átterjedtek. A tűzhöz riasztott kaposvári, szigetvári és nagyatádi hivatásos, valamint a kadarkúti önkormányzati tűzoltóknak sikerült az oltás mellett számos járművet is megmenteni a lángoktól. A tűz oltásán dolgozó harminc tűzoltónak végül hat vízsugárral sikerült megfékeznie a tüzet és megakadályozni, hogy a ház is a tűz martalékává váljon. A beavatkozást a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította.

Megosztás