Fák dőltek ki az erős szél miatt

Ötvöskónyi és Somogyszob külterületén, valamint Inkén is fát döntött az útra az erős szél. Leszakított egy vasúti felsővezetéket is, emiatt Nagykanizsa és Balatonszentgyörgy között pótlóbuszok közlekednek.

Tegnap este Ötvöskónyi külterületén döntött az útra egy fát az erő szél, ma hajnalban pedig Somogyszob mellett. Ugyancsak ma Inkén, a 61-es főút 169-es kilométerénél dőlt fa az útra, félpályán elzárja a közlekedést – tudatta a megyei katasztrófavédelem.

Az erős szél és a sok csapadék miatt a tűzoltók segítségére van szükség országszerte, fák dőltek ki, pincék teltek meg vízzel – tudatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vasárnap reggel az MTI-vel.

A Mávinform vasárnap közölte, hogy a viharos időjárás miatt késnek a vonatok. Zalaszentjakab és Zalakomár között kidőlt fák miatt a felsővezeték több helyen leszakadt, helyreállításával várhatóan vasárnap délutánra végeznek a szakemberek. Balatonszentgyörgy és Nagykanizsa között pótlóbuszok közlekednek, hosszabb menetidővel. A Tópart IC-k Balatonszentgyörgyről 40-60 perces késéssel indulnak Budapest felé, a pótlóbuszokhoz csatlakoznak.

Az óránkénti 70 km-es sebességet maghaladó széllökések miatt riasztást adott ki Somogy megyére az Országos Meteorológiai Szolgálat.

(A nyitókép illusztráció)

Megosztás