Fákat és villanyoszlopokat dönt ki, tetőket tép le a szélvihar

Nagyatádon megtépázta a fák tetejét a szélroham, Bolháson egy villanyoszlopot döntött meg. A hunyadi utcában egy tetőről tépte fel a borítást.

További szélkárokról számolhatunk be Nagyatádról és környékéről.

A Széchényi parkban délután 2 óra körül a szél megtépázta az egyik fát és több vastag ágat letört róla. Egyik olvasónk meg is örökítette az esetet, a felvétel a Schwinn Csepel üzlet előtt készült. 

Megtépázza a szél a park fáit
Megtépázza a szél a park fáit

Bolháson a délutáni órákban egy villanyoszlopot rongált meg a szélroham, és erősen megdőlt. Az oszlop faszerkezete repedt meg, melyet azóta az E-ON szakemberei fémpántokkal megerősítettek. A szolgáltató kérdésünkre az alábbi tájékoztatást adta:
Bolhásról a mai napon arról érkezett bejelentés, hogy a kisfeszültségű hálózatunk egyik faoszlopa megdőlt. A helyszínre érkező szerelők megállapították, hogy az oszlop cseréje szükséges. Ugyanakkor áramszünettel az ügyfelek felé nem jár, illetve közvetlen veszélyhelyzetet sem okoz. Az oszlopot úgynevezett pántolószalaggal megerősítették, és néhány napon belül – annak cseréjét előkészítve – kicserélik a kérdéses oszlopot.

A faluban még egy helyről érkezett lakossági bejelentés szélkárral kapcsolatosan: a Petőfi utcában az egyik ház udvarában álló fa dőlt ráa kerítésre. Szerencsére ez felfogta a zuhanást, így nem okozott kárt a tulajnak. A bolhási önkéntes tűzoltók láncfűrésszel segítettek a fa eltávolításában.

A kerítésre dőlt a fa
A kerítésre dőlt a fa

Nagyatádon is ismét riasztották a tűzoltókat: a Hunyadi utcában az egyik ház tetején 30 négyzetméteren feltépte a szél a kátrányzsindelyt, eközben a kémény is ledőlt.

Megosztás