Félárbócon a lobogók Nagyatádon

Ezzel adózik a város a koronavírus-járványban elhunytak emlékének, és fejezi ki együttérzését a családtagjaiknak, továbbá háláját az egészségügyben dolgozóknak – írta közösségi oldalán Ormai István polgármester.

„Értjük, tudjuk, átérezzük az intenzív osztályokon, a kórházakban fekvő covid-fertőzött betegek drámai helyzetét, a családtagjaik kétségbeesését. Együttérzéssel gondolunk rájuk, a betegeknek gyógyulást, felépülést kívánunk”írta a polgármester.

Ormai István ezt követően sorra köszönetet mondott az egészségügy frontvonalban dolgozóknak.

„A Nagyatádi Kórházban óriási erőfeszítéssel végzik munkájukat az orvosok, a szakdolgozók, az intézmény munkatársai. Nagy felelősség, súlyos teher van rajtuk. Nagyon sokat kell dolgozniuk, és nagyon nehéz a feladat: gyógyítani, ápolni, ellátni a covid-fertőzött betegeket. Elismerés és köszönet az áldozatos helytállásukért, a munkájukért.

Elismerés és köszönet a nagyatádi háziorvosoknak a védőoltások sok munkát, figyelmet igénylő megszervezéséért, a vakcinák beadásáért, a folyamatos helytállásukért. Köszönet nekik a gyógyításért, a biztatásokért, a tanácsokért. Köszönet és elismerés a nagyatádi mentősöknek a mindennapi áldozatos, elhivatott szolgálatért, a járványban végzett nagyon sok munkájukért.”

A kórházban és a mentőállomáson dolgozók részére egy kezdeményezést indítottak, folytatta a polgármester: Szakonyi Viktória önkormányzati képviselő és társai adományokat gyűjtenek, és az összejött támogatásokból gyümölcsöt, kávét, csokoládét, gyümölcslevet vásárolnak és juttatnak el a szolgálatban, ügyeletben, munkában lévő egészségügyi dolgozóknak. A támogatásokat egy számlára lehet utalni, vagy a T-mobil üzletnél lévő gyűjtőládába lehet bedobni, ismertette a részleteket.

Nagyatád városának félárbócra engedett zászlói a szolidaritást fejezik ki mind az áldozatokkal, mind a hozzátartozóikkal, valamint az egészségügyi dolgozók áldozatos munkájának a nagyrabecsülését, összegezte Ormai István. Azt kérem, vigyázzunk egymásra, tartsuk be a járványügyi szabályokat, mindenki oltassa be magát, és segítsünk a rászorulóknak – zárta sorait a polgármester.

Megosztás