Felfüggesztik a vásárt és a miséket Nagyatádon, csak sürgős ellátást végez a kórház

Csütörtökön már nem lesz vásár Nagyatádon, a templomokban szünetelnek a nyilvános szertartások, a kórházban pedig már csak sürgős eseteket látnak el. A koronavírus terjedésének újabb következményei Nagyatádon.

A vásárpiac működését bizonytalan időre felfüggeszti az önkormányzat – ezt ma jelentette be Ormai István polgármester. Kiegészítette azzal, hogy az élelmiszereket árusító vásárcsarnok azonban továbbra is nyitva tart a szokásos időpontban.

Néhány perccel ezelőtt jelent meg a Nagyatádi Kórház közösségi oldalán az alábbi közlemény.

„A tömeges megbetegedések elkerülése és az egészségügyi ellátórendszer stabil működése érdekében az Emberi Erőforrások Minisztere 2020. március 16. napjától azonnali hatállyal elrendelte, hogy a kórházak a veszélyhelyzet megszűnéséig halasszanak el minden, az egészségügyről szóló 1997. évi CLIV törvény 3.§. i.) pontja szerinti sürgős szükségben azonnali egészségügyi ellátást nem igénylő ellátást.

A fentiek értelmében kérjük a lakosságot, hogy a működő szakrendelésekről telefonon érdeklődjön az alább megadott számon. A halaszthatatlan és szükséges ellátásokat, kezeléseket elvégezzük. Kérjük a látogatási tilalmat is tudomásul venni, a törvényadta látogathatósághoz pedig a szükséges nyilatkozatot kitölteni.

Kérjük Önöket, hogy feltétlenül konzultáljanak háziorvosukkal, kezelőorvosukkal mielőtt felkeresik járóbeteg rendelésünket. Háziorvosuk szükség szerint telefonkonzultációval egyeztetnek kórházi kollégáikkal. A sürgősségi esetek ellátására a betegfogadó helyen állunk rendelkezésükre ahol kialakítottunk egy előszűrő sátrat amely az a célt szolgálja, hogy a járvány felismerése időben megtörténjen és koronavírus fertőzés gyanú esetén ne vigyük tovább a fertőzést az egyéb megbetegedésekkel sürgősségin ellátandó betegekre és az egészségügyi személyzetre. A veszélyhelyzet megszűnése után biztosítjuk a korábbi megszokott ellátást.

Szakrendelésekről információért kérjük hívják a 06-82/504-407.”

A nagyatádi plébániához tartozó templomokban felfüggesztik a nyilvános szentmiséket – erről pedig Sándor László plébános értesítette szerkesztőségünket. A bérmálásra felkészítő és felnőtt hittan egyelőre szintén elmarad.

A református istentiszteletek is elmaradnak, közölte Jakab László Tibor lelkész. Sőt, az esküvőket és keresztelőket is elhalasztják. Egyedül a temetések nem maradnak el, de azokat is csak szűk körben tartják.

Megosztás