Felhőszakadás miatt adtak ki figyelmeztetést

Nagyatád térségére is kiadta az elsőfokú riasztást ma délutánra az Országos Meteorológiai Szolgálat. Nagyjából 10-15 mm esőre számíthatunk, de dörgés, villámlás, akár borsószemnyi jég is hullhat.

Tekintve, hogy azt még néhány órával korábban sem lehet kiszámítani, hogy a zivatar pontosan milyen hullámban éri el térségünket. Ahol éppen egy-egy intenzívebb cella alakul ki, ott akár 25-30 mm csapadék, jégeső és 60-70 km/h-s széllökés is lehetséges. Legtovább a déli országrészben marad aktív a légkör az előrejelzés szerint, ott még a hajnali órákban is számítani lehet egy-egy zivatarra.

Kedden északról fokozatosan stabilizálódik a légkör, a déli országrészben azonban várhatóan még kedvezőek maradnak a feltételek néhány zivatar kialakulásához. Estére fokozatosan megszűnik a csapadékhajlam.

A levegő hőmérsékletét egyébként nem befolyásolja a zivatar, holnap is 24 fokos csúcshőmérséklet várható, csütörtökön pedig már akár 31 fokot is mérhetünk, korán beszökik a nyár, igaz, csak egy napra, mert utána ismét 25-27 fokos idő valószínű.

Depositphotos
Depositphotos

Megosztás