Körbefutották a Csónakázó-tavat az ötpróbázók

Több mint harmincan teljesítették a sportrendezvény-sorozat legújabb állomását. Ezúttal tavaszi futásra hívták meg az ötpróbázókat: a Csónakázó-tavat kellett körbefutni.

Az Aktív és egészséges életmódot népszerűsítő közösségi programok fejlesztése Nagyatádon című projekt keretében egy egész éves programsorozatot hirdettek meg városunkban: újraélesztették az ötpróba hagyományát. Ennek keretében összesen hét  alkalommal lehet különböző sportkihívásokat teljesíteni. A vasárnapi tavaszi futás a 4. próba volt a programsorozatból. Korábban már részt lehetett venni őszi futáson, tavaszi kerékpározáson és tavaszi gyalogtúrán a Zselicben. Minden alkalommal a szervezők egy-egy pecséttel igazolták a próba teljesítését.

 Ezúttal a Csónakázó-tavat, azaz a Jóléti-tavat kellett a sportolóknak körbefutniuk. A résztvevőknek legalább egy, 2200 méter hosszúságú kört kellett lefutniuk a pecsét megszerzéséhez. A Tóparti Csárdától indulhattak a résztvevők, először a Rinya-parton, majd visszafelé a Malom-árok mentén végigkocogva. Összesen csaknem 30-man vettek részt a délelőtti futáson. 15-en háromszor is körbefutották a tavat. A sportolók gyümölcslevet, gyümölcsöt és müzliszeletet kaptak az erőfeszítésükért cserébe.  

Megosztás