Felmarják a 68-ast Nagyatád mellett

Egy új kopóréteget kap pár száz méter hosszan a főút Lábod felé, a Nagyatádról kivezető két rövid szakaszon. Az alapot nem erősítik meg. Úgy tudjuk, az elkerülő úton lévő híd aszfaltozását is kijavítják még idén.

Ma reggel még jelzőlámpás irányítással lehetett közlekedni félpályán a 68-as Lábod felé kivezető szakaszán, aztán délelőtt már emberek, tárcsával a kezükben vezényelték a forgalmat.

A város határát jelző táblától a kanyarig, később pedig az erdős részen igyekeznek a Magyar Közút N. Zrt. munkatársai némileg kozmetikázni a főút egymást érő foltjait, kátyúit és nyomvályúit. A helyszínen ottjártunkkor marógép és teherautók forgolódtak, legalább tíz munkás foglalatoskodott.

Információink szerint a felmarás után egy új kopóréteget kap majd az említett két szakasz, az alaphoz most nem nyúlnak hozzá. A munkálatokkal kb. november első hetében végeznek, addig számolni kell arrafelé a lassabb haladással és némi várakozással. A Nagyatádot elkerülő szakasz újjáépített hídján is kijavítják majd az aszfaltozást, a térség legforgalmasabb útszakaszának, a  belvárosban másfél éve felmart úttestnek a rendbe tételéből azonban, úgy tűnik, ezúttal sem lesz semmi.

Egyébként a most kezdődött munka amolyan tűzoltás, ennél sokkal alaposabb, teljes korszerűsítésre lenne szükség, és gyakorlatilag az egész vonalon. Ezt idén év elején ugyan felismerte a jelenlegi kormány is, ám időközben a 68-as főút felújítása – 2010. előtt meglévő – kiviteli tervének engedélye lejárt.

Így aztán a Nemzeti Infrastruktúra Zrt. által ismertetett ütemterv alapján aligha kezdődhet el 2024-nél előbb a tényleges kivitelezés.

Megosztás