Felragyogó angyalarcok az óvónők előadásán

A Nagyatádi Óvodák Mazsolázó munkaközössége készült előadással a helyi óvodásoknak. Kedden délelőtt a kulturális központ színháztermében Az aranyszőrű bárányt láthatták a gyerekek az óvónők előadásában.

Mintegy háromszáz nagyatádi óvodás kapott ma ajándékot az óvónőktől, akik már egy ideje készültek Az aranyszőrű bárány című népmese színpadi változatának bemutatására. 

A Nagyatádi Óvodáknak két munkaközössége van, az egyik a Barangoló, akik egyebek között a természettel kapcsolatos ünnepekkel foglalkoznak, illetve a Mazsolázó, akik az irodalommal, az anyanyelvi neveléssel foglalkoznak. 

– Érzelmileg is jó a gyerekeknek, hogy az óvónéniket látják a színpadon, hisz az idegen közeg ellenére ismerős arcokat találkoznak. A cél ezekkel az előadásokkal, hogy a népmesékhez, mesékhez közelebb hozzuk a gyerekeket – mondta Raczkóné Szantner Katalin, a Nagyatádi Óvodák vezetője.

A Mazsolázó munkaközösség karácsony előtt több műsort is adott, igaz akkor még óvodai közegben.

– Nekünk is nagy élmény, hogy a kulturális központban léphetünk fel, és külön köszönjük a munkatársaiknak, hogy a rendelkezésünkre bocsátották a helyet, illetve mindenben segítettek – folytatta a vezető.

Az előadás kezdetén még megszeppent gyermekek idővel feloldódtak, amikor egyre több ismerős arcot láttak meg a színpadon, és a végén vastapssal köszönték meg az óvónők munkáját. Egy kislány a Csillagszem óvodából az előadás végén elmondta, hogy legjobban a királylány tetszett neki a darabban, egy kisfiú pedig egyenesen „ragasztós bárányt” szeretett volna otthonra. 

Az előadást itt tekinthetik meg:

(Felvétel: Haris László, fotók: Röhrig Dániel)

Megosztás