Felszámolná Nagyatád az illegális hulladéklerakókat

Hét helyen mintegy 250 köbméter illegális és környezetszennyező hulladéktól szabadítaná meg az önkormányzat Nagyatádot. Ezért nyújtotta be a pályázatát hét millió forintra a minisztériumhoz.

Két időpontban több teherautónyi tört aszfaltot borítottak le a kiserdei út elejére – erre hívta fel a figyelmünket egyik olvasónk. Utánajártunk az esetnek, és kiderült: ezúttal, szerencsére, nem illegális hulladéklerakásról van szó. Az önkormányzat depóztatta le oda a város kátyúzása során megmaradt fölmart aszfaltot.

A kempingtől északra elterülő részen, a kiserdei út első szakaszát fogjuk kijavítani belőle – válaszolta kérdésünkre Svégel Gábor műszaki irodavezető. – Jövőre, mihelyt az időjárás alkalmas lesz a szükséges technológiára, nekiállunk.

Ezzel ellentétben, sajnos, a város több pontján valóban nagy mennyiségben találhatók illegálisan elhelyezett, a környezetet károsító szeméthalmok. Ezeket nemrég fölmérte az önkormányzat a Viridis-Pannónia közreműködésével. Mégpedig azért, mert most lehetőség nyílt ezek fölszámolására támogatást nyerni az „Tisztítsuk meg az országot!” program keretében. Éppen ma van a pályázat benyújtásának a határideje. Az önkormányzat területén lévő illegális hulladéklerakók megszüntetésére és azok szabályszerű kezelésére mintegy 7 millió forintra pályázik Nagyatád.

 

Megosztás