Felújítaná a strandot Nagyatád

Vizes játszóteret és csúszdarendszert is építenének az öltözők, vizesblokkok, burkolatok, szerelvények és a gépészet cseréjén kívül. A pályázat tartalmaz még egy új túraútvonalat a strand és a szoborpark között.

Mintegy 380 millió forintos beruházást valósítana meg az önkormányzat uniós forrásból. Az aktív turisztikai élményszerzés Nagyatádon címet viselő pályázat összetett.

A fő eleme a strand korszerűsítése és új élményelemekkel való gazdagítása. Ezenkívül szerepel benne egy új túraútvonal kiépítése a Rinya-part strand melletti pontjától a szoborparkig: ebben lesz két stég a Csótón, esőbeálló és kilátó, lesznek kerékpártárolók és lovaspihenő – ismertette a részleteket a képviselő-testület legutóbbi ülésén Ormai István polgármester. – Ami a strandot illeti, szeretnénk teljesen felújítani, kicserélni a vizesblokkokat, az öltözőket, a járdákat, a burkolatokat, a szerelvényeket és a gépészeti berendezéseket. Továbbá építenénk egy vizes játszóteret több korosztály számára és egy csúszdarendszert. Lesznek napozóágyak és fedett étkezőasztalok is.

A strand kerítését és a parkolóját is felújítanák a beruházás keretében. Az uniós pályázatot július közepéig kell benyújtania az önkormányzatnak.

A kép illusztráció
A kép illusztráció

Megosztás