Felújítják a Somogyszobi utcai vasúti gyalogátjárót

1 millió forintból újul meg a gyalogátkelőhely. A labirint korlátot elbontották, az útburkolatot is javítják. A munkálatok célja az átjáró biztonságossá tétele és szabványosítása. A fejlesztést a hónap végén fejezik be.

Olvasóink jelezték, hogy a napokban elbontották a korlátot a Somogyszobi utcai gyalogos vasútátkelőhelynél, illetve a beton burkolatot is felszedték. Az átkelő jelenleg nem használható, a munkálatok idejére lezárták, vagyis csak az úttestre kitérve, az átjárót kikerülve lehet közlekedni. Emiatt fokozott óvatosság és körültekintés mellett lehet csak átkelni a síneken! A fénysorompó működése zavartalan, a munkálatok egyelőre nem befolyásolják azt.

A MÁV kommunikációs igazgatósága az Atádhír megkeresésére elmondta:

„Nagyatádon, a Somogyszobi utcai gyalogos útátjárót biztosító labirintkorlát kialakítása nem a szabványban előírtaknak megfelelően készült, a gyalogátjáró burkolata gödrös, botlásveszélyes. Ezért a vasúttársaság saját kivitelezésben a labirint korlátot a vonatkozó szabványban leírtak szerint átalakítja, és a burkolatot felújítását is elvégzi. A munkát szeptember végén fejezik be.”

Mint azt megtudtuk, a felújítási munkát a vasúttársaság saját kivitelezésben, karbantartási forrásaiból végzi el. A munkálatok költsége 1 millió forint.

Megkérdeztük azt is, végeznek-e még felújítási feladatokat Nagyatád térségében? A vasúttársaság jelezte: ezen kívül a Somogyszob-Nagyatád vasútvonalon a szakemberek a vasúti pálya szinten tartó karbantartását végzik.

Megosztás