Felújítják a sportcsarnok küzdőterét

Két korszerűsítést is végeznek a városi sportcsarnokban: megújul a légtér fűtése és új parkettát kap az egész küzdőtér. A munkálatokra 70 százalékos támogatást nyert a Rinyamenti Kézilabda Club.

Elkezdték tegnap a szakemberek a sportpadló felszedését a sportcsarnok küzdőterében. A kivitelezést végzők szerint nem is annyira a parketta minőségével volt a probléma, sokkal inkább annak az aljzata nem volt megfelelő, emiatt kevésbé bírta a terhelést.

A csarnok légterét fűtő úgynevezett sötétsugárzókat is ki fogják cserélni. Ez a nyolc darab berendezés biztosítja, hogy a leghidegebb időben is kellő hőmérséklet legyen az edzéseken.

A felújításra a Rinyamenti Kézilabda Club nyert pályázati forrást a kézilabda szövetség támogatásával. A csaknem 60 millió forintba kerülő beruházás 70 százalékát fedezi a pályázat. A fennmaradó 30 százalékot az önkormányzat biztosítja. Korábban a világítást és az öltözőket korszerűsítették a városi csarnokban, ahol élénk sportélet zajlik. Délelőttönként (pontosabban délután 2 óráig) a Bárdos iskola és az Ady gimnázium diákjainak tartanak ott testnevelés órákat, utána pedig a nagyatádi csapatok edzenek. Az RKC férfi és női csapatai minden korosztályban, a ritmikus gimnasztikázók, valamint az NFC gyerek- és női csapatai, sőt, a felnőttek is tartanak ott alapozó edzéseket.

A városi sportcsarnok felújítása várhatóan a nyár közepére elkészül.

Megosztás