Felújították a szabási kastélyt

100 millió forintból újították fel a szenvedélybetegek rehabilitációs részlegének helyet adó szabási kastély épületét. Így mintegy 50 ellátott gyógyulása biztosított megfelelő körülmények között.

A Somogy Megyei Gondviselés Szociális Otthon szabási telephelye 50 szenvedélybeteg rehabilitációs ellátását biztosítja egy korszerűtlen kastélyépületben. Az ingatlan esetében számos olyan probléma jelentkezett az elmúlt években, amelyek az ellátottak komfortérzetét és az életminőségüket hátrányosan befolyásolták (pl.: a vizesblokkokban rendszeres csőtörés, dugulás, a rossz szellőzés miatt penészesedés). A romló állagú műemlék épület felújítására és korszerűsítésére adott lehetőséget az Európai Unió és Magyarország Kormánya által biztosított pályázati támogatás. A 100 százalékban támogatott pályázat kedvezményezettje a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság volt.

A régi, korszerűtlen feltételeket biztosító kastélyépület felújítása az ellátás színvonalának emelkedését eredményezi. Így a szenvedélybeteg ellátottak megfelelő körülmények közé kerülnek, s a munkavállalók számára is méltóbb munkakörülmények biztosíthatók. A felújítás során megvalósult a leromlott állapotú kastélyépület akadálymentesítése, tetőszerkezetének javítása, tetőtéri ablakok cseréje, vizesblokkjainak felújítására, egy akadálymentes vizesblokk kialakítása, és a lakószobákat is kifestették.

Megosztás