Fénytraktoros felvonulás – videóval, fotókkal

Idén először rendeztek a segesdiek ilyet, mégpedig az adventi gyertyagyújtás kísérő programjaként. Mintegy másfél tucat feldíszített jármű vonult az utcákon, sőt, még Nagyatádra is elgurultak.

Tizenhárom traktor, egy terepjáró, egy quad, egy tűzoltóautó, a polgárőrség autója gyülekezett tegnap este Segesden, a művelődési ház mellett, sőt, még egy fiú is érkezett a kerékpárjával. Természetesen valamennyi jármű fényfüzérekkel feldíszítve várakozott, mintegy 200-250 helyi lakos érdeklődésétől kísérve. Az adventi koszorún meggyújtották a 4. gyertyát, majd elindult a menet a Fő utcáról, bejárta a települést, Alsó- és Felső-Segesdet is, végül Nagyatádra is bevonultak.

Számomra az a legjobb az egészben, hogy végre egy hatalmas összefogás volt Segesden – mondta az egyik szervező, Szalai Tünde a művelődési ház munkatársa.

Segesdi mezőgazdasági vállalkozók lesték el az ötletet Kéthelyről, és gyorsan népszerű lett. A Segesdi Szent László Bor- és Pálinkabarát Egyesület forralt borral és teával, Kiss Balázs és családja pedig zsíros kenyérrel szolgálta az adventi összejövetelt. 

A felvonulás résztvevői voltak: Füstös Gábor, Füstös Bence, Claessens Group Mezőker Zrt., Csicsó Farm, Pánovics Kornél, Pánovics Gábor, Borosán Richárd, Borosánné Hegedűs Dia, Dergecz Tamás, Kiss Balázs, Fekete Attila, Gulyás Máté, Kovács Roland, Végh Zsolt, Náray László, Gyarmati Bianka és Baranyai Ádám Marcell. 

 

 

Megosztás