Ferenc pápa: a járvány választás elé állította az emberiséget

Az eddigi látszatra épülő élet és a csendes szolgálat, a testvériség között lehet választani. A pápa az üres Szent Péter téren mondott beszédet ma. Vasárnap újra közvetíti a szentmisét a Nagyatádi VTV a híveknek.

Választani kell a látszatra épülő élet és a testvériség között

Sötétséget és félelmet teremtő viharhoz hasonlította az új koronavírus-fertőzést Ferenc pápa a teljesen üres szent Péter téren mondott imáját kísérő beszédében pénteken, választásra sürgetve az emberiséget eddigi hangos, de látszatra épülő élete, valamint a csendes szolgálat és testvériség között.

Ferenc pápa kijelentette: „rettenthetetlenül meneteltünk, azt gondolva, örökre egészségesek maradunk a beteg világban”.     Hozzátette: a járvány keltette félelemben elérkezett az ideje, hogy észrevegyük „nem mehet előre mindenki külön a saját útján, csakis együtt haladhatunk tovább”. Megemlítette a bátran cselekvő orvosokat, ápolókat, az élelmiszerboltokban dolgozókat, az idősgondozókat, a fuvarozókat,a rendfenntartókat,a papokat és a nővéreket. „Az ima és a csendes szolgálat a győztes fegyverünk” – mondta.
Ferenc pápa a hetek óta lezárt, esős Szent Péter téren, a bazilikához vezető lépcsősor tetéjén mondta el beszédét. Az imádság után rendkívüli Urbi et Orbi áldását adja.
Az Urbi et Orbi áldást az egyházfő a nagyobb ünnepeken, karácsonykor és húsvétkor adja. A mostani rendkívüli vészhelyzetben az áldással az egyház az általános feloldozás lehetőségét hangsúlyozza.

Most vasárnap is részt vehetnek a hívek a szentmisén a Nagyatádi VTV-n keresztül

A templomokban már nem tartanak nyilvános szertartásokat és közösségi eseményeket a vírusjárvány miatt. A helyi televízió ezért immár másodszor igyekszik a híveknek a segítségére lenni. Március 29-én vasárnap a Nagyatád VTV-n 10:30-tól felvételről láthatják a szentmisét. A felvétel elérhető lesz az interneten is, az Atádhír oldalán.

Megosztás