Fergeteges retro bulit csapott a Pedrofon Nagyatádon

Hangulatalapozó táncműsor, magasra felcsapó tábortűz és az elmaradhatatlan „IFA megy a hegyen”: szombat este a Rock&Roll retro party hevítette fel a Turisztikai Központ udvarán a közönséget.

Az elmúlt napok lehűlése ugyan valamelyest elviselhetőbbé tette a napközbeni hőmérsékletet, az esti hűvös idő viszont látszólag azzal fenyegetett, hogy elveszi a közönség kedvét a 19 órakor kezdődő programokon való tartós részvételtől. Nem így történt.

Táncos bemutatóval nyitották a Rock&Roll retro party műsorát szombat este a Turisztikai Központ udvarán. Fellépett a barcsi Kaproncai Művészeti Iskola EB aranyérmes csapata, a csurgói Pálóczi Horváth Ádám Református Művészeti Iskola tanítványai, valamint a nagybajomi San Dance Studio TSE táncosai. Felkészítőjük Berkes Sándor, diplomás tánctanár.

A nagyatádi zumbások előadása megágyazott a közönség egyre aktívabb részvételének: hangulatuk és lelkesedésük idővel a látogatókra is átragadt, akik közül páran először csak a székükben követték a ritmust, majd a Pedrofon együttes színpadra lépésével sokan maguk is felálltak táncolni. Ezt az oldott légkör mellett a fellépők bíztató szavai és az időközben leszállt sötétség is elősegítette, hiszen ezáltal még a tánctudásukban kissé bizonytalanok is erőt vehettek a félelmükön.

A Pedrofon egyik népszerű, Nagyatádon is előadott dalának címe „IFA megy a hegyen”, a műsor viszont egy másik, meg nem énekelt „járművel” is bővült. A közönség sorai között többször embervonatok kígyóztak, melyekben egyként mozdultak a lelkes résztvevők a zene ritmusára. Először ezeket többnyire a zumbások alkották, de az idő múlásával a közönség tagjai is mindinkább becsatlakoztak. A táncos hangulat a hűvös nyári este ellenére hosszan kitartott.

Azoknak, akik ezek után kedvet kaptak egy kellemes hangulatú zenés program felkereséséhez, jó hírünk van: a nyár során még több alkalommal is lehetőségük nyílik erre. A Zenés Nyári Esték programsorozat keretében például július 23-án lesz a következő előadás, melyen Molnár György harmónikaművész és koncertzenekara Gallusz Nikolettel és Csonka Andrással várják majd az érdeklődőket.

Nyitókép: Röhrig Dániel

Megosztás