Fertőtlenítőszereket gyűjtött a kórháznak a motoros klub

200 liter fertőtlenítő- és tisztítószert gyűjtött össze felajánlásokból a Punishers Hungary motoros klub a Nagyatádi Kórház számára. Tegnap adták át az adományokat, és már újabb gyűjtést is indítottak.

Egy hete hirdetette meg a gyűjtési akciót a Punishers Somogy Hungary nagyatádi csoportja. A karitatív tevékenységekkel foglalkozó, motorosokból álló klub eddig is mindig az élre állt a nehéz időkben, mindig segítséget ajánlottak a rászorulóknak. Ahogy facebook oldalukon is írják:
„Bántalmazott vagy? Erőszakban élsz? Zaklatnak otthon, az iskolában? Segítségre van szükséged? Úgy érzed, bajban vagy, és nem tudod mit tegyél? Vagy odaállnál egy igazán jó ügy mellé? Keress meg minket!” A klub mottója: Szolgálatban másokért!”

A közösségi oldalon hirdették meg a gyűjtést
A közösségi oldalon hirdették meg a gyűjtést

A csapat most a Nagyatádi Kórház számára indított tisztító- és fertőtlenítőszer-gyűjtési akciót. Összesen 30 magánszemély és vállalkozás ajánlott fel erre a célra csomagokat. Ezeket három motorral és egy személygépkocsival vitték át a kórházba a tegnapi nap során.

Megközelítőleg 200 liter domestos, ablakpucoló, sósav, hipó és egyéb tisztítószer gyűlt össze a felajánlásokból. Egy marcali hölgy 50 szájkendőt varrt, amit szintén a kórháznak adományoztunk. De voltak még felmosófejek és egyéb tisztítóeszközök is. Sőt, úgy néz ki, hogy egy-két hét múlva újabb adagot vihetünk át a kórháznak, mert azóta még sokan jelezték, hogy részt vennének a gyűjtésben – mondta Horváth János a Punishers LEMC Hungary/Somogy Chapter alelnöke.

Egy hét alatt csanem 200 liter tisztítószer gyűlt össze
Egy hét alatt csanem 200 liter tisztítószer gyűlt össze

A csapat a facebook oldalán köszönte meg név szerint az adományozóknak a részvételt. A Nagyatádi Kórház főigazgatója szerint a beérkezett felajánlásokat mind hasznosítani tudják, hiszen egy egészségügyi intézményben a higiénia az elsődleges szempont.

Minden segítség fontos, örömmel vettük ezt az önkéntes felajánlást. A motorosok között egyébként akadnak kórházi dolgozók is, valószínűleg így jött az ötlet. Mindent tudunk hasznosítani, úgyhogy nagyon hálásak vagyunk, ezekben az időkben különösen nagy szükség van a segítségre. Köszönjük a Punishers csapatának! Akik a továbbiakban is támogatni kívánják az intézményünket, azok a Paracelsus Alapítványon keresztül tudnak pénzbeli hozzájárulással segíteni, és, persze szívesen várjuk az adók 1%-nak a felajánlását is – nyilatkozta dr. Pósa István, a kórház főigazgatója.

Fotók: Györke József

 

 

Megosztás