Figyelem: vegyszeres gyomirtás lesz!

Holnap a Nagyatád-Somogyszob vasúti szakasz mentén végez vegyszeres gyomirtást a MÁV. Tájékoztatásuk szerint a méhekre nem veszélyes a vegyszer, de a kezelt területen legeltetni tilos.

A MÁV pécsi igazgatósága megkezdi a vonalhálózat vegyszeres gyomirtását. 

Az előzetes terv szerint április 21-én, csütörtökön kerül sor a Somogyszob-Nagyatád vonalszakasz, valamint a Nagyatádot érintő teljes vasúti szakasz területein, állomásain a megállóhelyek, útátjárók, rálátási háromszögek és a vonalszakaszok területi permetezésére.

A tájékoztatá szerint a gyomirtáshoz használt vegyszerek és keverékek a méhekre nem veszélyesek, a munkaegészségügyi várakozási ideje 0 munkanap, ezért a vegyszer felszáradása után a permetezett területen munka végezhető.

A kezelt területeken azonban legeltetni, ill. onnan származó takarmánnyal 14 napon belül etetni tilos!

A gyomirtáshoz használt vegyszerkeverékek az alábbi vegyszerek különböző összeállításával készülnek: Agil 100 EC, Amega UP/Clinic UP/Gladiator Forte/Mars 480SL, Chikara 25 WP/Katana, Colombus EC/Magellán, Dezormon, Dropmax, Mezzo 75 DF, Pledge 50 WP, Successor TX.

A vegyszeres gyomirtással kapcsolatban egyéb információk a Somogyszob-Nagyatád szakasz munkavezetőjétől, Kovács Róberttől a 30/939-7712-es telefonszámon kérhetők.

 

Megosztás