Fő az egészség! Átadták az Egészségfejlesztési Irodát

Délelőtt ünnepélyes keretek között adták át a Nagyatádi Kórházban az új Egészségfejlesztési Irodát és a felújított sebészeti szakrendelőt. Ez jelentős lépésnek számít a járás betegségprevenciójának területén.

Ma átadták a Nagyatádi Kórházban az Egészségfejlesztési Irodát és a sebészet felújított szakrendelőjét.

A korábban már beharangozott EFI irodát 90 milliós pályázati pénzből valósították meg, ebből 2 évig az alkalmazottak fizetését, a prevenciós programok megszervezését, és a szűrési eszközöket finanszírozták. Az iroda hivatalosan május elsejétől nyitja meg kapuit azok előtt, akik fel akarják mérni az egészségi állapotukat, és tanácsot szeretnének kérni annak fejlesztésére, illetve megőrzésére. Ehhez mentálhigiénés- és táplálkozási szakértők is rendelkezésre állnak. Az EFI iroda szolgáltatásait térítésmentesen és beutaló nélkül lehet igénybe venni, bárkit fogadnak a járásból. Ezzel a lépéssel hamarosan két harmados lesz az ország egészségfejlesztési irodákkal való lefedettsége.

A szalagot átvágták: Szászfalvi László országgyűlési képviselő, Ormai István polgámester és Dr. Trefeli Katalin hivatalvezető
A szalagot átvágták: Szászfalvi László országgyűlési képviselő, Ormai István polgámester és Dr. Trefeli Katalin hivatalvezető

A sebészeti szakrendelő felújítása a betegek komfortját, illetve a rendelő igényes kinézetét és a higiéniás, fertőzés-megelőzési szempontokra irányult első sorban, ilyen jellegű felújításra 40 éve nem került sor – nyilatkozta a kórház igazgatója.

A két fejlesztés átadásán jelen volt Szászfalvi László országgyűlési képviselő, Ormai István polgámester és Dr. Trefeli Katalin hivatalvezető, akik megköszönték a megvalósítóknak a munkájukat.

Fotók: Röhrig Dániel

Megosztás