Fotók a 681-esen szarvassal ütközött autókról

Az egyik totálkárosra törött, a futóműve is kiszakadt a szemtanúk szerint; a másikban nem keletkezett ekkora kár. A Nagyatád és Berzence közötti útszakaszon bekövetkezett baleset során nem történt személyi sérülés.

Szombaton számoltunk be róla, hogy szarvassal ütközött egy személyautó szombat délután a Berzence és Nagyatád közötti útszakaszon, Tarany térségében. 5300-nál is többen olvasták azóta a gyors és rövid beszámolót, amit a megyei katasztrófavédelem közlése nyomán írtunk. (Néhány kommentelő értetlenkedve fogadta a „Tarany térségében” meghatározást, ami nyilván a 681-es útnak a Tarany magasságában lévő szakaszát jelentette a tűzoltósági értesítésben. Egyébként Hókamalomtól kb. 1 km-re történt az eset.) Az ütközést szenvedett autóban a képek tanúsága szerint is súlyos károk keletkeztek, még a futóműve is kiszakadt. A baleset következtében az állat egy másik gépkocsi alá csapódott, az láthatóan kisebb sérülésekkel megúszta ezt.

A hétvégén egyébként tizenöt tűzesethez és tizenhat műszaki mentéshez riasztották a somogyi tűzoltókat.

Kigyulladt egy hatvan négyzetméteres melléképület tetőszerkezete péntek délután Hedrehelyen, a Szabadság utcában. A kadarkúti önkormányzati tűzoltók mellett a szigetvári és a nagyatádi hivatásos tűzoltók is a helyszínre vonultak, ahol az épület már teljes egészében lángolt. Az egységek öt vízsugárral oltották el a lángokat. Az épületben méhészeti felszereléseket tartottak.

A nádasban csaptak fel a lángok Nagyszakácsiban és Enyingen, a tűz lakóházakat veszélyeztetett; Látrány külterületén pedig focipályányi területen lángolt az aljnövényzet

Megosztás