Főzőversenyen, focikupán, csillagtúrán ügyeskedtek a diákok a nagyatádi Szaki-napon

Rendhagyó tanítási napot tartottak a KSzC Nagyatádi Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájában. A Szaki-napon a gyerekek sütöttek, főztek, fociztak és csillagtúrán járták be a város több pontját.

Az utolsó tanítás nap rendhagyóan zajlott a Kaposvári SzC Nagyatádi Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájában. A nagyatádi iskolában a tanítás nélküli diáknap színes programokkal telt. A  Szaki-nap célja az élményszerzésen kívül a közösségépítés volt. A nebulók különböző feladatokon, osztályok közötti vetélkedőkön, főzőversenyen, futball kupán és a városi csillagtúrán mérkőzhettek meg. 

A focikupa és a főzőverseny már hagyománynak számít az intézményben. A csapatok nagy lelkesedéssel álltak a versenyszámok elé. A kis séfek körében a bográcsételek bizonyultak a legnépszerűbbeknek. A bírálatra szánt ételek között volt pincepörkölt, chilis bab, paprikás krumpli, babgulyás és sült tarja burgonyával. A zsűrizésben a diákönkormányzat és a pedagógusok képviselői vettek részt. Az elkészült étkeket szigorú, szakmai szemmel bírálta: Molnár Vilmos Királyi mesterszakács. Ő hosszú évekig tanította a szakács tanulókat az iskolában.

A csillagtúra során a csapatoknak a város különböző pontjain kellett feladatokat megoldaniuk. A helyszínek neveit pedig egy rejtvény megfejtésével kellett kideríteniük. Az állomások közt volt a tűzoltóság, a rendőrség, az egészségfejlesztési iroda, a Városi Múzeum és a turisztikai központ.

Az idei évben már egyéni versenyekben is nevezhettek a diákok: a Naszi-süti receptversenyre két csodaszép torta készült. A tortákat Kalló Éva és Tamás Janka készítette a 9.B osztályból, valamint Borsi Barbara és Szula Eszter a 9.D osztályból. Kóti Csenge 13.N osztályos tanuló pedig újragondolta az iskola címerét a rajzpályázaton.

A Szaki-nap főszervezője Deák Szonja diákönkormányzatot segítő pedagógus volt, a diákönkormányzat és a pedagógusok pedig segédkeztek a megvalósításban.

Megosztás