Garázsokra dőlt az 50 éves fa!

Stábunk egy helyi lakostól kapott információ alapján utazott ki a helyszínre: a Koch Róbert utcában a Polgármesteri Hivatal mögött kidőlt egy óriás fa. Két garázs megrongálódott, személyi sérülés nem történt.

Ma 17:40-kor hangos recsegésre lettek figyelmesek a Koch Róbert utcában élők. A helyiek azonnal értesítették a tűzoltókat, valamint szerkesztőségünket. Stábunk előbb érkezett a helyszínre, egyébként a tűzoltóságnak nehéz éjszakája van: a Szabadság utcában ismét veszélyesen megemelkedett a talajvíz szintje, a részletekről itt tájékozódhatnak.

Hangos recsegés közben borult a garázsra a fa
Hangos recsegés közben borult a garázsra a fa

A kidőlt fa ránézésre 50 év körülinek tűnik, egy önkormányzati dolgozó szerint a 70-es évektől álhatott ott az ominózus fa. A kifordult gyökereknél jól látható, hogy már több helyen korhadt belülről, a gyökérzet is töredezetten, darabokban fordult ki a földből, közel egy méter mély, 2 méter széles gödröt hátrahagyva. Valószínűleg az útóbbi hét csapadékos időjárásának következtében a talaj átázott, ez besegített kidőlésében. 

A fa nyugati irányban, a Koch Róbert utca felőli laóházak felé dőlt ki, rá egyenesen az ott sorakozó garázsokra. Három garázst érintett a fa pusztításában, ebből kettő tulajdonosát sikerült megtalálni. Az egyik épület kevésbé rongálódott meg, a másiknál beszakadt a fő tartógerenda, de első ránézésre a bent álló kocsi sértetlenül került ki a balesetből. 

A tűzoltók ezekben a pillanatokban is dolgoznak a fa eltávolításán: motoros láncfűrészekkel szeletelnek le a fából kisebb-nagyobb darabokat. A levágott ágakon is jól látszik, hogy a fa belső szerekezete már több helyen korhadt volt. 

A fotókat helyi a lakosok készítették:
Baranyai Diána
Horváth Ildikó Lívia

Megosztás