Gazdag kulturális élet Nagyatádon

Idén több mint 80 kulturális esemény lesz Nagyatádon. A kiemelt és állandó programok palettáját tovább színesítik a civil szervezetek, szakkörök, művészeti csoportok saját rendezvényei is.

A napokban tartottak a kulturális központban civil egyeztető fórumot.

– A kiemelt városi rendezvényeket és saját fontosabb eseményeiket egyeztettük az intézménnyel együttműködő civil szervezetekkel, művészeti közösséggel, partnereinkkel. Az NKSK jelenleg 34 civil szervezettel és alkotóközösséggel áll kapcsolatban. Éves szinten jelenleg 33 kiemelt eseménnyel számolunk, az állandó programokkal (rock kocsma, színházi előadások stb.) együtt ez 81 jelentős kulturális esemény 2020-ban. Ezt egészítik ki a civil szervezetek, szakkörök, művészeti csoportok saját eseményei, melyek többségéhez biztosítjuk a feltételeket. A tavalyi év tapasztalatai alapján az idén az Atádi Sokadalom és a Piknik programjait egy időben szervezzük, így még gazdagabbá tesszük ennek a napnak a kínálatát. 2020-ban rendezzük a 10. Nagyatádi Autó és Szlalom Show programjait. A jubileumi eseményt két koncert teszi teljesebbé. Csoportjaink közül három: a Nagyatádi Vegyeskar, a Konzervgyári Nyugdíjasklub és a Fürjecske Néptáncegyüttes ünnepli fennállásának jubileumi évfordulóját, ennek tartalmas megszervezésében mi is közreműködünk- mondta Pünkösd Márton, a Nagyatádi Kulturális és Sport Központ igazgatója.

Továbbra is lesznek tehát színházi előadások a gyerekeknek és a felnőtteknek a tavaszi és az őszi szezonban a kulturális központban. Havonta egyszer pedig a legújabb mozifilmek érkeznek a városba. Negyedévente a Dumaszínház humoristáinak viccein nevethetünk, illetve szintén ilyen időközönként a Kultúr kávézó vagy a Rock kocsma koncertjeit élvezhetik a nagyatádiak. A tervek szerint kéthavonta újabb kiállításokat szerveznek az NKSK munkatársai. A turisztikai központ gyerek-, a művésztelep alkotótáboroknak ad majd otthont a nyári időszakban. És természetesen nem marad esemény nélkül az ősz és a tél sem.

Az év első kiemelt rendezvénye a Magyar Kultúra Napja lesz. Ennek alkalmából idén is ünnepi műsort láthatnak az érdeklődők a Nagyatádi Kulturális Központban január 22-én, szerdán, 17 órai kezdettel.

 

Megosztás