Gázolajat, irodabútorokat és laptopokat kínáltak a csalók

A Nagyatádi Járási Ügyészség, ill. – a későbbi elfogás miatt – a Somogy Megyei Főügyészség két hódmezővásárhelyi gyanúsított letartóztatását kezdeményezte a múlt héten egy kiemelt tárgyi súlyú csalási ügyben.

A gyanúsítottak 2018 októberétől magukat egy nagy olajipari cég képviselőjének kiadva kedvezményes áron kínáltak eladásra gázolajat. A sértett gazdasági társaságok kapva az alkalmon közel 16 millió forintot fizettek ki a csalóknak, akik a termékkel valójában nem rendelkeztek. Az utoljára tévedésbe ejtett cég – amelynek használt irodabútorokat kínáltak megvételre – csak azért nem fizetett ki további 4 millió forintot a két férfinak, mivel a nyomozó hatóság még az átutalás megtörténte előtt közbelépett.

A gyanúsítottak később egy számítástechnikai eszközöket gyártó amerikai vállalat képviselőjének is kiadták magukat, és leszerződtek 19 db., egyenként több mint 200 ezer forint értékű laptop leszállítására, azonban a nyomozó hatóság ebben az esetben is jelezte a sértett cégnek, hogy csalókkal van dolguk, így a közel 4 millió forintos vételár átutalására nem került sor.

A Kaposvári Járásbíróság nyomozás bírója az ügyészség indítványának helyt adott, és mindkét gyanúsított letartóztatását elrendelte.

 

Megosztás