Lesz éjféli mise Nagyatádon is

A felfüggesztett kijárási korlátozás értelmében nincs akadálya, hogy szenteste megtartsák a szokásos éjféli misét városunkban. Természetesen továbbra is a kötelező védőintézkedések betartásával.

Ahogy arról nemrég beszámoltunk, december 24-éről 25-ére virradó éjjelre felfüggeszti a kijárási tilalmat a kormány. Ez értelemszerűen a miserendet is érinti: eddig sokan beszéltek arról, hogy a hagyományos éjféli misét majd délután vagy a kora esti órákban tartanák meg, most viszont nevével egyezően ismét lehetőség van 24-én az esti 12 órás kezdetre.  

A hírt kihirdették a Szent Kereszt Felmagasztalása Plébánia honlapján és facebook oldalán is. A templomban az ünnepi miserend karácsony ünnepén a következőképpen alakul:

  • December 24: 24:00 – éjféli mise
  • December 25: 10:00-kor és 18:00-kor
  • December 26: 10:00-kor

Sándor László plébános kérdésünkre elmondta, hogy a járványhelyzetre való tekintettel a püspök úr felmentése a misehallgatás kötelezettsége alól a továbbiakban is érvényes az idősek, a betegek, és azok számára, akik veszélyeztetve érzik magukat.

A szentmise során minden résztvevőnek kötelező maszkot viselnie, és tartania kell a másfél méteres távolságot. A szentáldozás továbbra is kézbe történik, ezt megelőzően kézfertőtlenítési lehetőséget biztosítanak.

 

Megosztás