Gyerekzaklatóra figyelmeztetnek Nagyatádon!

Aggódó szülő osztotta meg a közösségi médián a történetet: szerda délután egy ismeretlen személy egy fecnit dobott gyermeke elé, amelyben szexuális ajánlatot tett neki.

Az édesanya elmondása szerint a következő történt: tegnap délután 5 órakor a 10 éves fia a barátjával a BMX pálya felől ment haza a Bárdos iskola irányába. Nem sokkal a Baross Gábor utca kereszteződése előtt egy csuklyás személy elsétált a gyerekek mellett, és egy papírfecnit dobott eléjük, amelyen ez állt: „Szedd fel!”.

A papír másik oldalán egy szexuális tartalmú üzenet olvasható és egy telefonszám. A gyerekek nem tulajdonítottak nagyobb jelentőséget a történetnek, eldobták a papírt. Később a 10 éves kisfiú otthon elmesélte szüleinek az esetet, az édesanya ezután a közösségi médián figyelmeztette a többi szülőt a gyerekzaklató veszélyére. Később az anya visszament a helyszínre, ahol megtalálta az eldobott papírt.

Az iskolaigazgató is értesült a történtekről, felvette a kapcsolatot a szülővel.

Meg fogjuk tenni a mai napon a szükséges intézkedéseket, értesíteni fogjuk az esetről a rendőrséget – nyilakozta Iváncsics Gyula, a Bárdos iskola igazgatója. – Egyben megkérjük a hatóságokat, hogy gyakrabban járőrözzenek az iskola környékén.

Az igazgató hozzátette, a tanárokat, a portást és az iskolaőrt is megkérik, hogy nagyobb figyelemmel legyenek az iskola környékén.

(A nyitókép illusztráció.)

Megosztás