Gyermekkorúakat bántalmazott szexuálisan

Súlyos bűncselekményre derült fény ismét: információink szerint három gyermekkorúval szemben követett el szexuális bűncselekményt egy férfi Ötvöskónyiban. A szörnyű eset tegnap robbant ki.

Olvasóinktól kaptuk az információt ezúttal is: tegnap délután két rendőrségi autó és egy helyszínelő kocsi jelent meg Ötvöskónyiban. A faluban azt beszélik: családon belüli erőszak miatt nyomoznak.

Három gyerek, két fiú és egy lány a bűncselekmény elszenvedője.

Egy harmincas éveiben járó férfit vittek el tegnap – számolt be a történtekről az egyik falubeli. – Veszekedés volt a családban, valószínűleg így derülhetett ki az a korábbi eset, aztán az élettárs hívta ki a rendőrséget. Ma meg két gyereket is elvittek a rendőrök meghallgatásra.

Kérdésünkre a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálatán megerősítették a hírt.

Valóban folytatunk eljárást gyermekkorúak sérelmére elkövetett szexuális erőszak miatt – közölték. – Jelen esetben nem konkrét erőszakról, hanem a nemi vágy felkeltésére, kielégítésére szolgáló cselekmény elkövetéséről van szó. Mivel azonban a sértettek még nem töltötték be a 12. életévüket, ezért minősül mindenképpen szexuális erőszak tényállásának – annak ellenére, hogy egyelőre nem merült fel annak a gyanúja, hogy ténylegesen erőszak történt volna. A bűncselekmény kapcsán egy személyt őrizetbe vettünk, hétfőn előterjesztést fogunk tenni a letartóztatásának az indítványozására.

Mivel a megrázó ügy sértettjei gyermekkorúak, az ő érdekeiknek a védelmében további részletekről nem kívánunk beszámolni.

(A nyitókép illusztráció)

Megosztás