R2-D2, Pókember és Hófehérke szórakoztatta a nagyatádi gyerekeket

A Coshelp és az 501-es Légió Magyarországi helyőrségének önkéntesei látogattak a 63-mas Bázis játéktermébe, hogy egy egész délelőttön át a fogyatékkal élő gyerekekkel játszhassanak. 10 család vett részt a vidám délelőtti

A Coshelp egyesületének tagjai 2013 óta öltik magukra a gyerekek kedvenc mesehőseinek alakját, hogy a kórházakba ellátogatva felejthetetlen és örömteli pillanatokat szerezhessenek a beteg gyermekek számára. Nagy Márta Mosdóson találkozott velük egy hasonló program keretein belül, itt hívta el őket városunkba is. Bár nálunk nincsen a kórházon gyermekosztály, viszont több fogyatékkal élő fiatal él a városban – így végül a 63-mas Bázis biztosította a helyszínt az eseménynek. A program egyben része volt az „Adj egy boldog percet Botinak!” – kezdeményezésnek is, hiszen Boti is részt vett a mulatságban.

„Nem ezeket a droidokat keresed!” – Boti és egy rohamosztagos

A gyerekek együtt léghokizhattak egy birodalmi rohamosztagossal, játszhattak Hófehérkével és Pókemberrel és fénykard-vívási leckét vehettek egy igazi jeditől. De jelen volt még az egyik madagszkári pingvin is, Leia hercegnő, és egy teljes pompájában tündöklő, működő, pittyegő-villogó R2-D2 droid, a Csillagok Háborújának híres robotszereplője is.

R2, azaz
R2, azaz „Ártú” a gyerekek kedvence volt

A kis droidot az 501-es Légió Magyarországi helyőrségének egyik tagja, Dukovits Krisztián készítette. A robot távirányítással vezérelhető, és minden világítása, mozgatható alkatrésze autentikus, ahogyan azt a filmekben láthattuk. Magyarországon egyedülálló gépezet, még a Lucasarts is hitelesítette a droidot. Az egyik kislányak különösen tetszett, ahogy a robot „táncra perdült”. 

Megosztás