Gyönyörű indián nyár a jövő hét elejéig

Szikrázó napsütés, 24 fokos csúcshőmérséklet Nagyatád környékén: tartósan derült, száraz idő következik egészen a jövő hét elejéig. Hajnalban és reggelente a ködfoltok emlékeztetnek igazán az őszre.

Reggelente is csak 7-8 fokig hűl le a levegő egészen kedd reggelig, de a héten előfordul, hogy nem csökken 10 fok alá. A környékünkön minden nap 24 fokig is felkúszik majd a hőmérő higanyszála, írja az Időkép. Zavartalan napsütéses időszak jön, igazi kirándulóidő: aki teheti, tervezzen egy családi és/vagy baráti látogatást a sárgás-barnás-vöröses színekben pompázó környékbeli erdők valamelyikébe.

Ma sem kell csapadékra számítani, viszont hajnali pára – és ködfoltok előfordulhatnak térségünkben. Ezért érdemes lesz reggelente körültekintőbben közlekedni. Napközben sok lesz a napsütés, legfeljebb az ország nyugati és északi tájain lehet időnként felhősebb az ég. Nagyatádon hajnalban 10, délután 22 fokot mérhetünk.

Reggelente előfordulhatnak ködfoltok
Reggelente előfordulhatnak ködfoltok

Szerdától a jövő hét elejéig a hajnali pára- és ködfoltok feloszlását követően országszerte szinte zavartalan lesz a napsütés, csupán helyenként és kevés alkalommal jelenhetnek meg vékony fátyol- esetleg kisebb gomolyfelhők. Az esernyőket, esőkabátokat nyugodtan otthon hagyhatjuk, csapadékra sehol nem kell számítani. A délkeleti szelet főként a Dunántúlon kísérhetik élénk lökések. A kissé hűvös reggeleket követően délutánonként sokfelé megközelíti, el is éri a hőmérséklet a 25 fokot.

A vénasszonyok nyara előreláthatólag még a jövő hét elején is kitart, igaz akkor egy-két fokkal alacsonyabbak lehetnek a maximumok.

 

Megosztás