Hálaadó istentiszteletet tartottak a felújított templomért

Befejeződött a nagyatádi református templom felújítása. Az elmúlt 8 évben jelentős erőfeszítéseket tett a helyi közösség arra nézve, hogy az istentiszteletek házát szerkezetileg felújítsák.

Hálaadó istentiszteletet tartottak ma délelőtt a református templomban. Volt is miért hálálkodni: a helyi református közösség az elmúlt 8 évben azt a célt tűzte ki, hogy a templomot kívül-belül felújítják. Korábbi cikkünkben már beszámoltunk arról, hogy májusban megkezdték a tető szerkezeti- és burkolati átalakítását. Erre a célra a 219 főből álló közösség 3 millió forintot gyűjtött össze, amit az önkormányzat további 6 millió forinttal támogatott meg. Új lécezést és új cserépburkolást kapott a tető és a torony összesen 560 négyzetméteren. A munkálatokat a tervek szerint június közepére fejezték volna be. Egy kevés csúszással, de ezeket befjezték, valamint azóta megerősítették a külső falakat is: glettelésen, vakolatfrissítésen esett át, és kapott egy frissítőfestést is. 

Ilyen volt...
Ilyen volt…
...ilyen lett
…ilyen lett

A 2010-től tartó munkasorozatok révén, mely öszesen 29 millió forintot ölelt fel, a templom készen áll arra, mint ahogy azt Ormai István polgármester mondta a hálaadó szertartáson, hogy „még legalább 50, 100 év múlva is így tündököljön.” A renoválás a gyülekezet tagjainak adományaiból, pályázati pénzekből és önkormányzati forrásokból valósult meg. 

Az istentiszteleten az ünnepi igehirdetést Uszkay Huba, a kadarkúti egyházközség lelkipásztora végezte. Jakab Tibor nagyatádi lelkész megköszönte mindazok munkáját, akik hozzájárultak a templom felújításához. A szertartás után ünnepi ebédet tartott a közösség, ahol bemutatták a felújításról készült kiadványt. A munkálatok jól tükrözik a nagyatádi reformátusok összetartó erejét. Mint ahogy azt Jakab Tibor mondta: „Nagyatádon a közösség élt, él, és élni is fog.

 

 

Megosztás