Halálos vonatgázolás Bolháson

Egy nő közlekedett a sínek között ma reggel, a mozdonyvezető hosszasan dudált, de az illető nem állt félre. Az áldozat a helyszínen belehalt az ütközésbe. A rendőrség jelenleg is vizsgálja az eset körülményeit.

Egy személyjárat tartott tíz utassal Bolhás felé Szenta felől ma reggel nem sokkal 8 óra előtt. Hozzávetőlegesen 500 méterre a bolhási vasútállomástól a vonat egy kanyarhoz ért, itt vette észre a mozdonyvezető, hogy egy személy a sínpárok között gyalogol. Az illető egy középkorú hölgy volt, épp a telefonját használta. A mozdonyvezető többször és hosszasan dudált, igyekezett felhívni a nő figyelmét a veszélyre, de már késő volt: a vonat elgázolta a gyalogost. Az áldozathoz mentőt hívtak, értesüléseink szerint el is indult egy mentőhelikopter a helyszínre, de már útközben visszafordították, mivel a hölgy belehalt a sérüléseibe. A műszaki mentést a nagyatádi hivatásos és a bolhási önkéntes tűzoltók végezték.

A MÁV is adott már ki közleményt az esetről, ebben felhívják a figyelmet a megváltozott utazási körülményekre az adott vonalon.

A helyszínelés végéig – várhatóan 10-11 óráig – Szenta és Somogyszob között szünetel a közlekedés. A Dombóvár-Gyékényes vonalon jelentősen nőhet a menetidő.”

„A gázolásban érintett vonat helyett Somogyszob-Dombóvár, a Dombóvárról Gyékényesre 6:33-kor elindult (8212-es), Gyékényesről Dombóvárra 9:45-kor induló (8217-es) vonat helyett Somogyszob és Gyékényes között járnak pótlóbuszok. Somogyszob és Bolhás megállóhely között mikrobusz szállítja az utasokat.”

A Somogy Temetkezési Kft. munkatársai nemrég értek ki a helyszínre. Jelenleg is zajlik a helyszínelés. A rendőrség közigazgatási eljárás keretében vizsgálja az esetet.

Megosztás