Harci repülőgépek zúgnak felettünk két hétig

Éjszaka és akár 150 méterre is elzúghatnak felettünk a közelben azok a katonai repülőgépek, amelyek részt vesznek a júniusi harcászati gyakorlaton. Ám a honvédség hangsúlyozza: a lakott területeket igyekeznek elkerülni.

A honvédség harci szállító repülőgépekkel hajt végre nemzetközi gyakorlatot június 10-e és 22-e között. Biztos, hogy a nagyatádi járás fölött is repülnek majd az A-400-as és a C-130-mas gépek, válaszolta az Atádhírnek Magasi Zsolt, a Pápa Bázis Repülőtér parancsnok-helyettese. 

Az első héten csak nappali repülések lesznek, a másodikon viszont éjszakaiak is – mondta az alezredes. – A minimális repülési magasság lakott terület fölött 300, azon kívül pedig 150 méter. A lakott területeket azonban igyekszünk elkerülni. A legkevésbé sem akarjuk zavarni az embereket.

Nyolc nemzet vesz részt a harcászati gyakorlatban. Ennek az a célja, hogy begyakorolják a közös katonai eljárásokat, indokolta a csaknem két hétig tartó légi gyakorlatot az alezredes. Ezzel kapcsolatban egy felhívást is elküldtek hozzánk.

Megosztás