Három baleset a lábodi úton!

5 és 8 óra között három közúti baleset is történt a 68-as út lábodi szakaszán. Két autó frontálisan ütközött, majd több autó lesodródott a lábodi kanyarban. A beszámolók szerint erős hóátfuvás tapasztalható.

A szokatlanul télies időjárás sokakat meglepetésként ért: az éjszaka hullott 10 centis hó, a fagypont alatti hőmérséklet és az erős szél hóátfúvásokhoz vezetett az úttesten. Ráadásul már a hófogó hálókat is felszedték az utak mellől, így a közlekedés most különösen veszélyessé vált. A sofőröket ez felkészületlenül érte, ma reggel néhány óra leforgása alatt három baleset is történt a lábodi úton. Hat óra előtt történt az első: az erzsébetpusztai kereszteződés után két autó frontálisan ütközött. A sofőrök saját lábukon tudták elhagyni a járműveket, a kiérkező nagyatádi tűzoltók áramtalanították ezeket, majd megkezdték a műszaki mentést. Ez időre félpályás útlezárás volt érvényben. Mentők is kiszálltak a helyszínen, értesüléseink szerint a két sofőr csak könnyebb sérüléseket szenvedett.

Autómentők húzták ki az autókat
Autómentők húzták ki az autókat

Nem sokkal nyolc óra előtt pedig egy kis furgon sodródott le az úttestről a Lábod előtti nagy kanyarban. Nyolc óra után pedig egy BMW típusú gépjármű ugyanezen a helyen. Ezeket autómentő emelte ki az árokból. Személyi sérülésről nem tudunk. Beszámolók szerint az utak rendkívül síkosak, a vezetők fokozott óvatossággal közlekedjenek!

A kanyarban több autó is lesodródott
A kanyarban több autó is lesodródott

A korábban felmelegedett talaj miatt az eddig lehullott hó csak kevés helyen érte el a 10 centis vastagságot. A nap hátralevő részében még lesz némi szállingózás, viszont napközben a már lehullott hó javarésze el fog olvadni, 2 fokig emelkedhet délután a hőmérséklet. Éjszaka újrakezdődik a havazás, de csak kisebb mértékben, reggelre csak pár centi esik.

Fotók: Röhrig Dániel

Megosztás