Háromszázmillió forint EU-s támogatásból fejlesztik a szakellátást a kórházban

Még 2021-ben nyert el az Európai Uniótól a Nagyatádi Kórház 293 millió forint vissza nem térítendő támogatást, amelyből a járóbeteg szakellátást fejlesztik az intézményben.

Fejlesztik a Nagyatádi Kórház járóbeteg szakellátását, a többi között beszereznek egy digitális röntgent, egy új nőgyógyászati ultrahangkészüléket, egy nagy értékű szemészeti eszközt, továbbá egy terheléses EKG rendszert és egy füll-orr-gégészeti vizsgáló mikroszkópot. Az eszközbeszerzésen túl a projekt keretében a tüdőgyógyászati- és tüdőgondozó szakrendelés is beköltözik a kórház épületébe, aminek a részeként új járóbeteg szakrendelőket és az ezekhez kapcsolódó helyiségeket alakítanak ki.

Az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretében megvalósuló fejlesztésekről Dr. Pósa István, a Nagyatádi Kórház vezetője már korábban beszélt a Semmelweis-napon, azóta pedig már el is kezdődtek a munkálatok a kórház épületében.

A fejlesztés következtében a műszerettségen túl javulnak az infrastrukturális körülmények a kórházban, és csökken a fekvőbeteg-ellátás terheltsége is.

Megosztás