Hat órán át oltották a tegnapi tüzet

Négyszáz állat veszett oda a tegnapi tűzben, húszezer pedig megmenekült, amikor kigyulladt egy több ezer négyzetméteres sertéstelep Somogyszob és Nagyatád között. Negyvenhat tűzoltó küzdött a lángokkal, videón az oltás.

Csak romok maradtak a tegnap hajnalban keletkezett tűz után, amikor kigyulladt egy sertéstelep nem messze Nagyatádtól. Az első hírek még arról szóltak, hogy ezernél is több állat pusztult el, később a Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője elmondta, hogy az oltást követően kiderült: négyszáz állat veszett oda, húszezer állatot pedig sikerült megmenteni.

A tűzesethez a nagyatádi, a barcsi, a nagykanizsai, a marcali, a kaposvári, a zalakarosi és a szigetvári hivatásos, a böhönyei önkormányzati, valamint a bolhási önkéntes tűzoltókat riasztották. Az egységek kiérkezésekor az egyik – csaknem háromezer négyzetméteres – épület már teljes terjedelmében égett és a tetőszerkezete is beomlott. A tűzoltók a vármegyei tűzoltósági főfelügyelő irányításával, több oldalról támadva a tüzet, tíz vízsugárral megfékezték a lángokat. Az egységek munkáját egy erőgép is segítette, amellyel megbontották a tűzzel érintett épületrészt. A kilenc településről riasztott negyvenhat tűzoltónak több, mint hat óra alatt sikerült teljesen eloltani a lángokat.

A tűzoltók a felderítés során személyt nem találtak az épületekben. A tűzben mintegy négyszáz sertés elpusztult, további húszezret azonban sikerült megmenteni az egységeknek – írja a Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Az oltásról, valamint az azt követő munkákról videót is készítettek:

(Nyitókép: Önkéntes Tűzoltó Egyesület Bolhás)

Megosztás