Hatmillió forintnyi cigarettát csempészett

A Nagyatádi Járási Ügyészség pénzmosás bűntette miatt nyújtott be vádiratot azzal a nagyatádi férfival szemben, aki zárjegy nélküli, több mint hatmillió forint értékű dohánytermékeket vásárolt.

A vád lényege szerint a vádlott 2022 októberében Budapesten járt, ahol haszonszerzés végett ismeretlen személytől magyar zárjegy és közösségi adójelzés nélküli, az országba jogellenesen behozott, 1750 doboz cigarettát vett meg.

A férfi a csempészett dohányárukkal az M7-es autópályán tartott hazafelé, amikor Balatonlelle térségében a NAV pénzügyőrei ellenőrzés alá vonták és az adózás alól elvont jövedéki termékeket megtalálták nála.

A cigarettákat az országba csempésző ismeretlen személy 3.690.000 forint vagyoni hátrányt okozott az adók meg nem fizetésével az állami költségvetésnek.

Mivel a vádlott tisztában volt a jövedéki termékek adózatlan voltával, így vásárlásával több mint hat millió forint értékű, költségvetési csalás bűntettéből származó vagyont szerzett meg.

Az ügyészség a Nagyatádi Járásbíróságra benyújtott vádiratában a terhelttel szemben felfüggesztett börtönbüntetés és pénzbüntetés kiszabására tett indítványt, míg a lefoglalt dohánytermékek vonatkozásában elkobzást indítványozott.

(A nyitókép illusztráció, forrás: depositphotos.com)

Megosztás