Jármű- és személyzethiánnyal magyarázzák a vonalbezárást

A vasúttársaság közleménye szerint a bezárt vonalakon a jövőben vonathelyettesítő autóbuszok fognak közlekedni augusztus 1-től. Tíz nappal a vonalbezárás előtt azt még nem tudni, hogy milyen menetrend szerint.

Közleményben magyarázza a MÁV egyebek között a Nagyatád – Somogyszob vasútvonal bezárását, amiről reggel írtunk.

Azt írják:

Az augusztus elsejétől további intézkedésig bevezetett közlekedésimód-váltás rövidtávon képes valamelyest enyhíteni a regionális közlekedésben jelentkező járműhiányt ugyanakkor hosszútávon a MÁV-START által kidolgozott járműstratégiában foglaltak megvalósítására van szükséges ahhoz, hogy Magyarország közösségi közlekedése biztosan és versenyképes minőségben kiszolgálható legyen.

Hangsúlyozzák: nem az utasbiztonsággal kapcsolatos kérdések indokolják az autóbuszos vonathelyettesítő járatok közlekedtetését, hanem a jármű- és személyzethiány, amelynek enyhítésére a MÁV-VOLÁN-csoport folyamatosan toborozza a munkatársakat, várja a csatlakozni szándékozók jelentkezését.

A közlemény szerint 10 nappal a vonalbezárás előtt még nem lehet tudni, hogy milyen menetrend szerint fognak közlekedni a buszok, erről azt írják:

Az új közlekedési rendről és a további gyakorlati tudnivalókról a vasúttársaság hamarosan részletes tájékoztatást nyújt.

(A nyitókép készítette: Phil Richards from London, UK – 21.09.94 Nagyatád Bzmot 206, CC BY-SA 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=59624015)

Megosztás