Hatvan gyermeknek szerveztek szép nyaralást

Két turnusban 30-30 iskolás korú gyereket táboroztatott napközis jelleggel, térítésmentesen a szociális központ júliusban. A város összefogásával sikerült maradandó élményt szerezni a diákoknak. Fotókkal!

Idén nem csak hátrányos helyzetű gyerekeket fogadtak, bárki jelentkezhetett, aki nagyatádi lakcímmel rendelkezik, és 7-14 éves korú. Változatos, színes programokkal készültek a táborozóknak. Már ezek előkészületei is pontos tervezést, nagy odafigyelést, csapatmunkát igényeltek. A Rinyamenti Szociális Szolgáltató Központ (RSZSZK) vezetősége, iskolai-óvodai szociális segítői, családsegítői és esetmenedzserei mind kivették a részüket a szervezésből.

– Elsősorban Nagyatád Város Önkormányzatának kell köszönetet mondanunk, ugyanis étkezésünk költségeinek fedezéséhez nagyban hozzájárultak – mondta Ivókné Pintér Melinda, az RSZSZK igazgatója. – Összefogott a város a gyerekekért: csaknem 30 helyről kaptunk pénzbeli vagy természetbeni felajánlást. Voltak, akik kreatív, vagy zenés foglalkozást tartottak, a környékbeli kirándulóhelyeket térítésmentesen látogathattuk meg, vagy nagyobb, csoportos kedvezményt kaptunk. Hideg étkezésünket is három helyi vállalat biztosította.

A gyerekekkel időnk legnagyobb részét a szabadban töltöttük, nagy túrákat tettünk, még jobban megismertük a környék élővilágát, természeti értékeit – mesélte Novicsné Szamosi Lívia, a tábor főszervezője. – Csapatépítő, sportos és ügyességi játékokból sem volt hiány, a gyerekeknek mégis az együtt töltött minőségi idő volt a legfontosabb. A táborzáró napokon szintén felajánlásokból, kisebb ajándékcsomagot, egyénre szabott oklevelet kaptak a gyerekek. A tábor-elégedettségi kérdőívekből pedig kiderült, hogy szinte mindenki szeretne jönni jövőre is a napközis táborunkba. Mindkét turnussal nagyon jó hangulatban teltek a napok, felejthetetlen élményekkel, új barátokkal gazdagodva búcsúztunk el egymástól.

Iváncsics Gyulának, a Bárdos iskola főigazgatójának és Újvári Tomornak, az Árpád iskola vezetőjének köszönhetően a szülők rövid időn belül értesülhettek a táborról. Már az első napokban nagy volt az érdeklődés, szinte azonnal megteltek a férőhelyek mindkét turnusra. A szervezők abban bíznak, hogy a következő években is lesz lehetőségük örömet szerezni a nagyatádi és környékbeli gyerereknek.

Köszönet a támogatóknak:

Nagyatád Város Önkormányzata, Ormai István polgármester

63. Bázis (Vlasics Zoltán, Horváth Tímea, Nagy Márta)

68-as út Motorosai

Claessens Group

Csillagtanya Lovas Egyesület

DEH Kft.

Egészségfejlesztési Iroda

Egészségkuckó

Euro Shop – Euro Store Kft.

Európa Pék Kft.

Hadipark – Hortobágyi Ferenc

Jámbor Szabolcs – vállalkozó

Kaszó Zrt.

Katolikus egyház – Sándor László atya, Lacza Attila kántor

Kiserdei Lovassport- és Hagyományőrző Egyesület

a Na Figyelj!-csoport

Nagyatádi Művelődési Központ

Nagyatádi Rendőrkapitányság

Nagyatádi Tűzoltóság

Oáza Cukrászda

Petesmalmi Vidrapark (Balogh Márta)

Vitaminporta

 

Tolnai Bonaventúra és Tolnai Endre

Sándor Éva

Kovács Melinda

Antalné Lacza Ágnes

Horváth Rebeka

Kiss Margit

Megosztás