Havas esőt hozott a hidegfront

A délelőtti zivatart még mennydörgés is kísérte, ami télen meglehetősen szokatlan, majd havas eső váltotta. A hőmérséklet pedig a tegnapi 17 fokról mindössze 3 fokra zuhant. A lehűlést éjszakai fagyok is kísérik.

Igencsak nagyot változott az időjárás egyik napról a másikra. A hidegfront az ország délnyugati tájaira lehűlést és zivatarokat, majd havas esőt, havazást is hozott. Zalából és Baranyából is havazást jelentettek az Időképnek

Éjszaka nyugat felől egyre nagyobb területen csökken a felhőzet, csapadék is egyre inkább már csak keleten lehet. Csütörtökön a keleti határszélen is kisüt a nap, napközben felhőátvonulások várhatók helyenként záporral, hózáporral. Késő délután nyugat felől újra beborul az ég, estétől a Dunántúlon és a Dunakanyar tágabb környezetében eső, a hegyekben havas eső, hó is várható. Az északnyugati szelet főként a Dunántúli-középhegység térségében kísérik erős, olykor viharos széllökések, majd csütörtökön délire fordul a szél, ami pedig majd a Kisalföldön és az Alpokalján fokozódik viharossá. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3, +3 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 5 és 10 fok között valószínű – írja a met.hu.

Nagyatád körzetében 9 fok körül lesz a nappali csúcshőmérséklet, szombaton azonban már 13 fok is lehet. Hajnalban -2 és +1 fok közé esik majd a hőmérők higanyszála.

 

 

Megosztás