Havazással jön a tavasz – videóval

Szerdáig gyakran fog esni a hó Nagyatádon. A hét első három napjában az éjszakai hőmérséklet is fagypont alatt marad. A legmelegebb időre pénteken és szombaton számíthatunk, ekkor 15 fokig kúszik a hőmérő higanyszála.

Havazással és széllel kezdődött a hét Nagyatádon. Ez gyakran előfordulhat szerdáig az Időkép előrejelzése alapján. Ezekben a napokban azonban az átlaghőmérséklet 0 fok felett marad majd. Éjszaka viszont mínuszokra is számíthatunk. Csütörtükön érkezik a melegfront, így pénteken újra visszatér a kora tavaszias időjárás, ekkor 15 fok lesz. Ez várható szombatra is. Vasárnap erősen borult lesz az ég felettünk.

 

 

Az Országos Meteorológia Szolgálat előrejelzése szerint többnyire erősen felhős vagy borult időre számíthatunk, de délelőtt főként északnyugaton még lehet néhány órás napsütés, valamint délután északkeleten is szakadozhat átmenetileg a felhőzet. Az Alföldön, valamint a Dél-Dunántúlon többfelé, északabbra kevesebb helyen várható havazás, hószállingózás, amely napközben helyenként havas esőbe is átválthat. Az északkeleti, északi szelet erős, az Északi-középhegység, az Észak-Alföld, továbbá a Nyugat-Dunántúl környékén viharos lökések kísérik. A déli tájakon a szél néhol hordhatja a havat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 6 fok között valószínű. Késő estére -3 és +2 fok közé csökken a hőmérséklet az ország területén hétfő estig.

 

 

 

Megosztás