Már Kaposváron is van fertőzött beteg

Saját Facebook-oldalán ismerte el egy kaposvári férfi, hogy pozitív lett a koronavírus tesztje a napokban. Ausztriából jött haza, próbálta elvégeztetni a tesztet, de hiába. Öt nap múlva jelentkeztek nála a tünetek.

A férfi március 14-én utazott haza Ausztriából, és önkéntes karanténba vonult. Próbálta elvégeztetni a koronavírus tesztet, de mint írja, falakba ütközött. Igyekezett nem érintkezni senkivel, de saját bevallása szerint, ez nem mindig sikerült. A tünetei március 17-én jelentkeztek, két nap múlva elment a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórházban, ahol elkülönítették, és azóta is az Infektológiai Osztályon ápolják – írta a 74nullanulla.hu.

A kaposvári portál a Nemzeti Népegészségügyi Központ Országos Tisztifőorvosi Kommunikációs Osztályához fordult az ügyben, még nem kaptak választ.

Újabb 36 embernél igazolták az új koronavírus-fertőzést (Covid-19), ezzel 167-re nőtt hazánkban a regisztrált fertőzöttek száma, közölte a kormányzati tájékoztató oldal hétfőn. Vasárnap 28-cal nőtt az igazolt új fertőzések száma.

A járvány áldozatainak száma is nőtt eggyel, így már 7 halottat követelt idehaza a koronavírus. Az áldozatról a kormányzati tájékoztatás annyit közölt, hogy „idős, krónikus betegségben szenvedő férfi”.

Megosztás