Hazai pályán búcsúztak a szezontól kéziseink

A fiúk fájó vereséget szenvedtek a kalocsaiaktól, míg a lányok simán taroltak Csurgó együttese ellen. Felnőtt kézilabdásaink az idei évben utoljára léptek pályára a hazai közönség lelkes támogatása mellett.

Beszámoló a szezon első felének utolsó meccseiről Vörös Sándor összefoglalói alapján. Részletekért látogasson el a http://www.rkcnagyatad.hu/ weboldalra!

NBII DÉL–NYUGAT 2017/2018 – 11. FORDULÓ
Rinyamenti KC – Kalocsai KC
26 – 27

Felnőtt férficsapatunk közel négyszáz néző előtt a hatvan perc során többször megnyerte, ugyanakkor a lefújás pillanatában egyetlen góllal elveszítette az idei utolsó bajnoki mérkőzést a címvédő Kalocsai KC alakulatával szemben.

Együttesünkre nem kis feladat várt a 2017-es esztendő utolsó tétmérkőzésén, de a mieink nagy skalp begyűjtésére készültek, hiszen a két pont megszerzését tűzték ki célul a dél–alföldiek elleni őszi szezonzáróra. Bizonyos mutatók szerint erre reális esély kínálkozott, hiszen a Takács–alakulat eddig mind az öt hazai összecsapását győzelemmel abszolválta, s fokozatosan nyújtotta tovább a saját közönsége előtt 2017. március 25-e óta tartó veretlenségét.

Mindent összevetve azonban el kellett ismerni, hogy a mieinkre roppant nehéz hatvan perc vár december második szombatján. Az elmúlt tizenhárom esztendőben a két gárda egyébként tizenhat (!) bajnokit vívott egymással, s a Nagyatádon lebonyolított nyolc megmérettetésből hat zárult hazai sikerrel, míg a Kalocsai KC mindössze két alkalommal tudta elvinni a két pontot.

Ahogy arra előzetesen számítani lehetett, az ismerkedés jegyében lepergő első percekben fej–fej mellett haladtak a felek, majd a mieink 3–3 után négy minutum alatt egy 4–0-s sorozatnak köszönhetően 7–3-ra megléptek.

A vendégek hatperces gólcsendet követően találtak be ismét, de ez nem törte meg a jeget, sőt, nem sokkal később már 10–5-s nagyatádi vezetést jegyezhettünk fel. A következő hat minutum nem a Takács–alakulatról szólt, a kék–fehérek egy 5–2-s szériának köszönhetően a 19. percben 11–10-ig zárkóztak, majd 12–12-nél utolérték csapatunkat. A szünetig hátralévő időben a mieink kétszer is két góllal vezettek, de a vendégek a dudaszó előtt nem sokkal ismét eltüntették a hátrányukat (15–15).

A második félidő együttesünk szempontjából álomszerűen kezdődött: 3–0-s etap után a címvédő csak a kilencedik percben talált be először, s úgy tűnt, az elején megszerzett előny kitarthat. Javarészt kétgólos hazai vezetéssel csordogáltak a percek, mígnem a dél–alföldiek a 46. minutumban 21–20-nál újfent lőtávon belülre kerültek. Ekkor még sikerült visszaépíteni a megnyugtató fórt, de hat perccel a vége előtt 24–24-nél egyenlővé vált az állás.

A két pont sorsa ekkor már megjósolhatatlan volt, de Kozics Attila gólja lépéselőnyt jelentett (25–24). Ennek nem sokáig örülhettünk, hiszen ki más, mint Szvétek Balázs hátára vette csapatát, s a tavalyi gólkirály három találatával megfordította az állást (25–27), Gelencsér László mérkőzést lezáró gólja pedig csak szépségtapasz volt a mieink részéről.

– Nehéz mérkőzésre számítottunk a címvédő ellen, s nem is kaptam mást az évzárótól. Sajnos a végére mind elöl, mind hátul elfogytunk. Ha valaki a szezonrajt előtt azt mondja, hogy tizenegy forduló után tizennégy pontunk lesz, előre aláírtam volna. Nehéz tavasz vár ránk, de szeretnénk az első hatban zárni, s néhány bravúrsikerrel akár a jelenlegi pozíciónknál előrébb is léphetünk. – értékelte a mérkőzést és jelenlegi helyzetét a csapat játékos-edzője, Takács László.

NBI/B NYUGATI-CSOPORT 2017/2018 – 13. FORDULÓ
Rinyamenti KC – Csurgói NKC
34 – 21

Nem sok izgalmat tartogatott felnőtt női csapatunk idei utolsó bajnoki találkozója, melyen a Csurgói NKC volt az ellenfél. Lányaink végig domináltak, s magabiztos győzelmet aratva zsebelték be a két pontot.

Mindig a kötelező a legnehezebb? Tehettük fel a kérdést az őszi szezon utolsó mérkőzését megelőzően. Az esetek bizonyos részben ez általában beigazolódik, azonban talán szimpatizánsaink megbocsátották volna az esetleges nyögvenyelős produkciót, ha a sikerül abszolválni a két pontot, amely előzetesen akár ötödik helyet és egy nyugodt téli pihenőt helyezhetett kilátásba.

Nem lehetett figyelmen kívül hagyni a találkozó presztízsjellegét, a két szomszédvár összecsapása mindig kiemelt szerepet élvez a két gárda szurkolóinak körében. Az ilyen párosításokkal kapcsolatban tartja a mondás, hogy mit sem ér a papírforma, ugyanakkor azok a bizonyos statisztikai mutatók a mieink mellett szóltak. Együttesünk hazai környezetben idén egyetlen vereséget szenvedett, szeptember 16-án a Swietelsky-Szombathelyi KKA tudta elvinni a két pontot, majd ezt követően zsinórban négy győzelemmel sikerült megörvendeztetni a nagyatádi publikumot.

Otthonunk lelátóit ezúttal is szép számmal megtöltötték a szimpatizánsok – kijelenthető, hogy nem mostanában voltak mintegy négyszázan jelen a mieink mérkőzésén! Csapatunk nem titkoltan győzelemmel kívánt búcsúzni a lelkes közönségtől, ám ahogy Mato Matijevic fogalmazott, ehhez mindenkinek maximálisan kell összpontosítania. Lányaink rögtön az elején jelezték, hogy nem a levegőbe beszéltek, ugyanis 1–1 után öt perc leforgása alatt 5–1-re elléptek. A vendégek gólcsendjét Kozma Dominika törte meg, majd alig harminc másodperccel később jött a harmadik csurgói találat is. (…) Együttesünk 1:15-el a szünet előtt támadhatott a tíztalálatnyi előnyért, de az akciót lezáró lövés messze elkerülte a vendégek kapuját, hogy aztán gyors gólváltással záruljon az első felvonás (19–10).

Nem mondhatjuk, hogy a második játékrész eleje idegtépő lett volna, de hevesebb szimpatizánsaink a 35. percben már felhördültek, amikor csapatunk hatodik alkalommal (!) indulhatott a plusz tízért. Ekkor végre sikerült beállítani a különbséget, majd a vendégekre való rászámolás után lányaink zsinórban szereztek újabb öt gólt.

A hajrában javarészt ifjúsági együttesünk magja volt a pályán, s a fiatalok néhol valóban szép megoldásokat választva hálálták meg vezetőedzőnk bizalmát. A vendégek ugyan egy ízben felzárkóztak mínusz tizenegyre, de az utolsó másfél percet lányaink 3–1-re abszolválták, kialakítva a 34–21-s végeredményt, amely egyben azt is jelentette, hogy a Rinyamenti KC gyaníthatóan a hatodik helyen telel – ezzel féltávnál megfelelve az előzetes célkitűzéseknek.

Utolsó meccseiket játszották felnőtt kéziseink a téli szünet előtt
Utolsó meccseiket játszották felnőtt kéziseink a téli szünet előtt
Fotó: Gálovics Márk
Fotó: Gálovics Márk
Fotó: Gálovics Márk
Fotó: Gálovics Márk
Fotó: Gálovics Márk
Fotó: Gálovics Márk
Fotó: Gálovics Márk
Fotó: Gálovics Márk
Fotó: Gálovics Márk
Fotó: Gálovics Márk
Fotó: Gálovics Márk
Fotó: Gálovics Márk
Fotó: Gálovics Márk
Fotó: Gálovics Márk
Fotó: Gazdag Renáta
Fotó: Gazdag Renáta
Fotó: Gazdag Renáta
Fotó: Gazdag Renáta

 

Megosztás