Helyi rendelet az ingatlanok előtti közterületek tisztántartásáról

Több évtized óta rendeletben előírt kötelezettsége az ingatlantulajdonosoknak- és használóknak a tulajdonukban álló ingatlan előtti közterület rendben- és tisztántartása Nagyatádon.

A vártnál korábban érkezett meg a tavasz, ezzel egyidejűleg pedig az ingatlanok előtt és a közterületeken hamar megnőtt a fű. A Városgondnokság munkatársai a közterületeken folyamatosan vágják a füvet, illetve több utcába is eljutottak. Ez utóbbi segítség az önkormányzat részéről, a házak előtti zöldterület rendben- és tisztántartása az ingatlan tulajdonosának és használójának feladata.

Az önkormányzati rendeletben az szerepel, hogy az ingatlantulajdonosok- és használók feladata az ingatlanokkal határos közterületek folyamatos tisztántartása, gyomtalanítása, a rendeltetésszerinti állapot fenntartása, a zöldterület kaszálása, a hó és síkosság mentesítése az alábbi közterületeken:

  • az ingatlan előtti járdaszakasz;
  • a közút széléig nyúló zöldterületek;
  • a járdaszakaszok melletti nyílt árok és ennek műtárgyai;
  • a kiépített beton vagy egyéb átereszek és
  • a járdához tartozó folyókák és víznyelő rácsok.

– A közterületek egységes arculata és rendezettsége érdekében az önkormányzat, kapacitástól függően évente mintegy három alkalommal Nagyatád teljes közterületén lekaszálja a füvet, a mélyebb árkokban pedig több alkalommal is elvégzi a fűnyírást – fogalmazott dr. Kovács Ildikó jegyző. Hozzátette: közös érdek a rendezett településkép kialakítása és fenntartása.

Az idézett rendelet ide kattintva teljes egészében megtekinthető.

(Kiemelt kép: depositphotos.com)

Megosztás