Hét koronavírusost azonosítottak a Nagyatádi Kórházban

Hatan a geriátriai osztály betegei, egyikük pedig ápoló a belgyógyászaton. A szekszárdi kórházba szállították őket. A geriátria ápolói visszatérhetnek dolgozni: a második tesztjük is negatív lett, tudatta a főigazgató.

Mintegy két hete derült ki: fertőzött lett a Nagyatádi Kórház idősgyógyászattal foglalkozó osztályának egyik betege. Az idős hölgy egyébként tünetmentes volt. Ezek után a kórház elvégeztette az osztályon fekvő valamennyi beteg és az ott dolgozók tesztelését. Az első eredmények negatívok lettek, ám a második már hat beteg szervezetében is kimutatta a koronavírus jelenlétét.

Egyiküknek sem voltak tünetei, de a szabályoknak megfelelően őket elszállítottuk a térségi ellátó központba – válaszolta kérdésünkre dr. Pósa István főigazgató. – Miután kiderült az első fertőzés, izoláltuk a betegeket, az ápolók házi karanténba vonultak, és mindenkit leteszteltünk. Kiürítettük az osztályt, most végzik ott a zárófertőtlenítést. Szerencsére az ápolóink mind egészségesek maradtak, így ők holnaptól visszatérhetnek dolgozni, vagyis újraindul az ellátás az osztályon.

Mint kiderült, a belgyógyászat egyik ápolója viszont szintén elkapta a koronavírust. Az ő esetében is elvégeztették mindazokon a tesztet, akikkel érintkezett: ezek negatívok lettek. Tehát jelenleg a kórházban nincs igazolt fertőzött beteg, fűzte hozzá a főigazgató.

(A nyitókép illusztráció)

Megosztás