Az egyik kaposvári gimnáziumból minden diákot hazaküldtek

Az egyik tanárnő koronavírus tesztje lett pozitív. Ma a harmadik tanítási óra után minden diákot hazaküldtek. Az iskola később tájékoztatja a diákokat és a szülőket, hogy elrendel-e digitális oktatást.

Az első három tanítási óra után minden diákot hazaküldtek a kaposvári Táncsics gimnáziumból – értesült a Népszava. Az egyik idegen nyelvet tanuló csoportokat már tegnap értesítették, hogy reggel nem mehetnek be az intézménybe: a nyelvtanárukról kiderült, hogy koronavírus-fertőzött, így a gyerekeknek karanténba kellett vonulniuk.

A járvány már szeptember közepén elérte Somogy legnevesebb gimnáziumát, akkor négy tizenegyedikes osztályt is átállítottak digitális oktatásra. Jelenleg egyébként az iskola oldalán található tájékoztató szerint igazoltan hat diák és egy dolgozó fertőzött, 145 tanuló és 29 dolgozó pedig hatósági házi karanténba került. 

A gimnáziumban folytatódó oktatás mikéntjéről, a digitális oktatás elrendeléséről és a szükséges intézkedésekről a Kaposvari Tankerületi Központ dönt majd. Egyelőre mindenki erre vár.

Megosztás