Holnap több óráig nem lesz víz a Korányi utcában

Csőtörést javít a DRV, a munkálatok idejére reggel 9 órától délután 15 óráig nem lesz víz a Korányi Sándor utcában. A feltárást követően az önkormányzat a csapadékcsatorna javításának fog nekiállni.

A javítási munkálatok szükségességére a talaj megsüllyedése hívta fel a figyelmet: a Bajcsy-Zsilinszky utca elején a kormányhivatallal szemben az aszfalton váratlanul egy mély kátyú keletkezett. A jelenségre már pénteken felfigyelt a szolgáltató, de mivel hétvégén nem akartak vízhiányt okozni, ezért hétfőn tárták fel az érintett vezetékszakaszt. A munkálatok során kiderült, hogy az adott vezeték, ami már több évtizede a földben van, teljesen elhasználódott: a csatlakozásai öregek, több helyen szivárognak. Ezért a teljes szakasz kiváltására lesz szükség, ennek a munkálatnak fognak holnap reggel nekiállni. A javítás idejére reggel 9 órától délután 3 óráig nem lesz víz a Korányi Sándor utca épületeiben.

A talajsüllyedéssel szorosan összefüggött, hogy az itt futó csapadékelvezető csatorna is javításra szorul. Ennek javítását az önkormányzat fogja elvégezni, miután a DRV feltárta a területet, kijavította a vízvezetéket és újra biztosította a vízellátást az utcában. A csapadékcsatorna helyreállítása viszont feltehetően hetekig is eltarthat majd.

Megosztás