Vádat emeltek a nőnapi késelő ellen

A megyei főügyészség benyújtotta a vádiratot az ellen a bakházi férfi ellen, aki még márciusban megkéselte élettársát a volt gázcseretelepen. Az eset idején erősen ittas volt a férfi, a nő könnyű sérüléseket szenvedett.

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, idén nőnapon akadt olyan férfi Nagyatádon, aki nem virággal kedveskedett élettárásának, hanem egy elmérgesedett vita kapcsán kétszer kést vágott a mellkasába. Csak a szerencsének volt betudható, hogy a nő nem szenvedett súlyos sérüléseket.

A vádiratban foglaltak szerint a 45 éves vádlott 23 éve élt élettársi kapcsolatban a sértettel, azonban lakhatásuk nem volt megoldott, hanem a sértett testvérénél húzták meg magukat, hajléktalan életmódot folytattak.

Az épületet azóta elbontották, új garázsok épülnek itt
Az épületet azóta elbontották, új garázsok épülnek itt (Fotó: Röhrig Dániel)

2021 márciusában a férfi és élettársa hajléktalan ismerőseik tartózkodási helyén, a nagyatádi – használaton kívüli – gázcseretelepen vendégeskedtek. Itt tetemes mennyiségű alkoholt fogyasztottak: összesen 12 liter bort, a vádlott pálinkát is ivott. Vélhetően az alkoholos befolyásoltság miatt történhetett, hogy a délutáni órákban tisztázatlan okból a terhelt és a sértett veszekedni kezdett. A vita során az indulatos vádlott 9 cm pengehosszúságú bicskájával két alkalommal megszúrta a sértettet mellkasának bal oldalán. A vérző nőhöz végül a terhelt hívta a mentőket, akik a sértettet kórházba szállították.

Az asszony sérülései ténylegesen 8 nap alatt gyógyultak, azonban az életveszélyes állapot elmaradása – figyelemmel az elkövetés eszközére, az erőbehatásra és az érintett testtájra – a véletlennek volt köszönhető.

A Somogy Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt nyújtott be vádiratot a büntetett előéletű férfival szemben.

Megosztás